Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αιματηρή έκρηξη στην Ταϊλάνδη



Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες


Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε την Κυριακή σε στάση λεωφορείων στην Μπανγκόκ, λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες για επαναληπτικές εκλογές.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά σε κάδο σκουπιδιών σε στάση λεωφορείων στην οδό Ratchadumri, στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, μία περιοχή την οποία είχαν καταλάβει χιλιάδες αντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές- γνωστοί ως "Κόκκινα Πουκάμισα"- και παρέμεναν εκεί επί σειρά εβδομάδων μέχρι την αιματηρή επέμβαση του στρατού, στις 19 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών ή για το αν η βομβιστική επίθεση συνδέεται με την εκλογική αναμέτρηση για την κατάληψη κενής θέσης στο Κοινοβούλιο, κατά την οποία ο κυβερνητικός υποψήφιος επικράτησε του αντιπάλου του που είναι φυλακισμένος μετά τις ταραχές για τη συμμετοχή του στο κίνημα των "Κόκκινων Πουκάμισων".

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνδρας 51 ετών, ανακοίνωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της αστυνομίας Γιονγκτζέτ Αοατζενπόνγκ. Επτά άνδρες και τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας οδηγός λεωφορείου.

Αυτή ήταν η πρώτη φονική βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ από τις ταραχές του Απριλίου και του Μαΐου. Τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.400 τραυματίστηκαν στα χειρότερα επεισόδια πολιτικής βίας στη σύγχρονη ιστορία της Ταϊλάνδης.

πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: