Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Κολπατζήδες" οι πρατηριούχοι..


πηγη:trelokouneli.blogspot.com
Μέρα με την μέρα διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατεύσει τον πολίτη απο τους εκάστοτε κερδοσκόπους.. Οι πρατηριούχοι μας έχουν πιει το αίμα.. Πέρα από τη νοθεία και τις πειραγμένες αντλίες, τα πρατήρια καυσίμων έχουν βρει ένα ακόμα κόλπο για να αυξάνουν τα κέρδη τους, η επιτυχία του οποίου οφείλεται στην χαλαρότητα των εκδρομέων και στην απουσία καταναλωτικής συνείδησης.

Το κόλπο είναι απλό και έχει μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια σιωπηρή επιβολή ενός καπέλου 2-3 λεπτών στα τριήμερα του καλοκαιριού, στις γιορτές και γενικότερα όποτε αναμένεται.. μεγάλη έξοδος.

Έτσι, η τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται Παρασκευή και πέφτει ξανά τη Δευτέρα, με τους πολίτες να είναι φυσικά τα θύματα και συνήθως να πληρώνουν χωρίς να διαμαρτύρονται, ίσως επειδή μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν πρόσεχαν τη διαφορά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το "Έθνος", την Πέμπτη 8 Ιουλίου, η τιμή της αμόλυβδης ήταν κατά μέσο όρο στο 1,72 ευρώ το λίτρο και τις επόμενες τρεις μέρες ανέβηκε στο 1,74.

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου η αμόλυβδη ήταν στα 1,69 ευρώ και την επόμενη μέρα εκτοξεύθηκε στα 1,73 (λόγω και της αύξησης του ΦΠΑ). Την Πέμπτη 24 Ιουνίου η αμόλυβδη κόστιζε 1,69 ευρώ και το Σαββατοκύριακο (26-27 Ιουνίου) έφτασε το 1,74 για να πέσει και πάλι στα 1,69 την Τρίτη 29 Ιουνίου.

Το ίδιο συνέβη και τον Μάιο, ενώ είναι σύνηθες και κάθε φορά που υπάρχει τριήμερο, λόγω κάποιας γιορτής. Η πρακτική αυτή σε συνδυασμό με τις απανωτές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ, δημιουργεί δυσβάστακτο κόστος για τους πολίτες. Αυτό φαίνεται άλλωστε και στην πτώση τις κατανάλωσης που έχει οδηγήσει εκατοντάδες πρατήρια στο να βάλουν λουκέτο.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, εντοπίστηκαν 15 πρατήρια σε διάφορες πόλεις, τα οποία διέθεταν επικίνδυνα καύσιμα και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 142.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: