Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η Aldi αποχωρεί από την Ελλάδα


Βραχύχρονη ήταν τελικά η παρουσία του γερμανικού κολοσσού των σούπερ μάρκετ Αldi στην Ελλάδα. Η εταιρεία αποχωρεί από τη χώρα μας ''λόγω προβληματων βιωσιμότητας" σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sud σκοπεύει να διακόψει την λειτουργία των 38 καταστημάτων της στην Ελλάδα. Η εταιρεία αναφέρει ότι διεξάγονται συνομιλίες με ενδιαφερόμενους για την εξαγορά και την συνέχιση των δραστηριοτήτων του δικτύου.

Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sud θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Η.Π.Α, Αυστραλία).

H εταιρεία απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους και συνεργάζεται για την παραγωγή των προϊόντων με περισσότερες από 130 βιομηχανίες στην Eλλάδα, όπως η αλλαντοβιομηχανία Nίκας, η Yφαντής, η MEBΓAΛ, η AΓNO, η Mύλοι Λούλη, η Mέλισσα Kίκιζας, η Aφοί Xαϊτόγλου, η Πειραϊκή Xαρτοποιία κ.ά.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η Aldi δεν κέρδισε όπως ήλπιζε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Ελλάδα, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από την εδραιωμένη από χρόνια Lidl στον χώρο των χαμηλού κόστους σουπερμάρκετ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: