Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Νεώτερες πληροφορίες από την μεγάλη επίθεση του PKK, 10 Τούρκοι νεκροί και 16 τραυματίες


Νεώτερες πληροφορίες από την επίθεση των μαχητών του PKK στο φυλάκιο στην περιοχή Gediktepe μεταξύ των χωριών Tekeli, Günyazı και Ortaklar της πόλης του Şemdinli στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ αναφέρουν ότι οι μέχρι τώρα απώλειες των Τούρκων είναι 10 νεκροί και 16 τραυματίες. Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές οι κούρδοι μαχητές είχαν μεριμνήσει να ναρκοθετήσουν τους δρόμους που οδηγούν στο φυλάκιο που δέχτηκε την επίθεση, με αποτέλεσμα το κομβόι που μετέφερε τις ενισχύσεις σε αυτό να υποστεί σημαντικές απώλειες από τις νάρκες.

Από την συγκεκριμένη επιχείρηση σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες και δύο τραυματίστηκαν. Συνολικά 8 ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των νεκρών και τραυματιών η εν λόγω περιοχή βρίσκεται πλησίον των συνόρων Τουρκίας Ιράκ. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 2 μετά τα μεσάνυκτα, συμμετείχαν 250 μαχητές του PKK οι οποίοι επιτέθηκαν από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ η μάχη διήρκησε μέχρι τις επτά το πρωί, δηλαδή συνολικά 5 ώρες.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΓΕΕΘΑ οι απώλειες των μαχητών είναι 12 νεκροί. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα τμήματα του 3ου Τάγματος της Ταξιαρχίας ορεινών καταδρομών που εδρεύει στο Semdili. Η πυκνή όμως ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή και η νύκτα συνετέλεσαν ώστε η υποστήριξη με επιθετικά ελικόπτερα να είναι ανεπαρκής. Με το πρώτο φώς της ημέρας τα μέλη του PKK που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέστρεψαν στις βάσεις τους στο Β. Ιράκ

Με βάση νεώτερες πληροφορίες από κουρδικές πηγές οι απώλειες του τουρκικού Στρατού από την αιφνιδιαστική και συνδυασμένη επιχείρηση του PKK φτάνουν τους 20 νεκρούς και τους 19 τραυματίες. Πάντως σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο παρουσιάζεται η συνεχόμενη μεταφορά τραυματιών σε νοσοκομείο της περιοχής. Άξιο προσοχής αυτής της επιχείρησης είναι ο μεγάλος αριθμός των μαχητών του PPK στην επιχείρηση (250 άτομα) και το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών ήρθαν από μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της περιοχής σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό.

Μετά από τόσες πολλές απώλειες με συνολικά 64 νεκρούς σε 4 μήνες και 108 τραυματίες δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ποιότητα του τουρκικού Στρατού ειδικά όταν στην περιοχή υπηρετούν κατά κόρον μονάδες που επανδρώνονται από επαγγελματίες οπλίτες. Επίσης ερωτηματικά δημιουργεί και ο εξοπλισμός των Τούρκων οι οποίοι παρά τις μεγάλες αγορές συστημάτων για τον πόλεμο με τους Κούρδους μαχητές δεν κατάφεραν όπως δεν κατάφεραν και του φθινόπωρο του 2008 να εντοπίσουν έγκαιρα την επιτιθέμενη κουρδική δύναμη η οποία και στις δύο περιπτώσεις αριθμούσε εκατοντάδες άνδρες με ολόκληρο τον εξοπλισμό τους.

Σε ένα άλλο περιστατικό την Παρασκευή ένας Τούρκος πολιτοφύλακας σκοτώθηκε και τρείς ακόμα τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με Τούρκους στρατιώτες σε ορεινή περιοχή του χωριού Uğuraçan της πόλης Semdinli στην επαρχία Hakkari.

Ομάδα των φρουρών χωριών κινήθηκε προς μία στρατιωτική φάλαγγα αυτοκινήτων που κατευθύνονταν στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο Αktütün με σκοπό να της προσφέρει προστασία. Οι Τούρκοι όμως στρατιώτες της φάλαγγας τους εξέλαβαν προφανώς για μαχητές του PKK και άνοιξαν πύρ με αποτέλεσμα το θάνατο ενός φρουρού και τον τραυματισμό τριών ακόμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: