Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ανησυχία Medvedev για το ευρώ


Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ο κ.Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, εξαιτίας της κρίσης με τα χρέη των ευρωπαϊκών κρατών. "Δεν μεγαλοποιώ την απειλή, αλλά δεν μπορώ και να την υποτιμήσω", ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.


"Η ευημερία της Ρωσίας, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από το πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα στην Ευρώπη. Δεν είμαστε μέλος της Ε.Ε, αλλά είμαστε ευρωπαϊκή χώρα", ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη συνέντευξή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε την παροχή οικονομικής στήριξης στις χώρες της Ε.Ε που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά επισήμανε ότι η Ε.Ε θα πρέπει να έχει τη μερίδα του λέοντος στη προσπάθεια στήριξης των κρατών αυτών.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα φθάσει στις ΗΠΑ την Πέμπτη, για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του αφότου ανέλαβε τη ρωσική προεδρία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: