Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Aνταγωνιστικό μειονέκετημα για τη ΝΕΖ τα συνδικάτα


Ανταγωνιστικό μειονέκτημα αποτελούν για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος τα συνδικάτα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τα αίτια που τα πλοία δεν χρησιμοποιούν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας της έρευνας, που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε ημερίδα, υπογραμμίζουν ότι η συμπεριφορά των συνδικάτων εμφανίζεται σαν ένα από τα πιο έντονα προβλήματα κατά τη γνώμη των πελατών της ζώνης όπου το 74% δηλώνει ότι η συμπεριφορά είναι κακή, ενώ αντίθετα δηλώνει κακή συμπεριφορά μόλις το 3% όσων χρησιμοποιούν υπηρεσίες εκτός Ελλάδος.

Πάντα σύμφωνα με την έρευνα, η προσφερόμενη τιμή προς τους πελάτες είναι εμφανώς μη ανταγωνιστική.

Στην αντίστοιχη ερώτηση κακή και μέτρια δηλώνει το 32% και το 50% αντίστοιχα για τη ΝΕΖ. Ενώ για τους ανταγωνιστές της ΝΕΖ εκτός Ελλάδος τα σχετικά ποσοστά ανέρχονται σε 2%.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερωτηθέντες που δεν χρησιμοποιούν τη ΝΕΖ αφορούν στο χρόνο παράδοσης και το κόστος - ποσοστό 83%.

Αντίθετα όσοι χρησιμοποιούν τη ΝΕΖ δηλώνουν ότι την προτιμούν λόγω ανταγωνιστικής τιμής - ποσοστό 58%.

Συνδυάζοντας ότι οι περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν τη ΝΕΖ για επισκευές, φαίνεται ότι σε αυτό τον τομέα είναι ανταγωνιστική η ΝΕΖ στην τιμή των εκτός Ελλάδος ανταγωνιστών.

Για τις μετασκευές και νέες ναυπηγήσεις τη χρησιμοποίηση της ΝΕΖ οι αρνητικές απαντήσεις ήταν 75 και 92%.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις προοπτικές της ΝΕΖ αυτές δεν φαίνεται να είναι θετικές δεδομένου ότι σε ποσοστό 63% οι πελάτες της δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης επισήμανε ότι η σύσταση της θυγατρικής του ΟΛΠ, ΝΑΥΣΟΛΠ θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: