Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Κατσέλη «φωτογραφίζει» ΥΠΟΙΚ για τις αυξήσεις


Το υπουργείο Οικονομικών «φωτογράφισε», για μια ακόμη φορά, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ως υπεύθυνο για τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

«Οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι υπεύθυνες για την αύξηση του πληθωρισμού» είπε η υπουργός Οικονομίας, ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σχετικά με την ακρίβεια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για το 4% ευθύνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις και μόλις το 1,3% από τις πραγματικές ανατιμήσεις των προϊόντων.

Η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι θα φέρει δύο νομοθετικές ρυθμίσεις: Η μια για την εμπορία καυσίμων, και η άλλη για τις καθαρές τιμές των προϊόντων. Για τα καύσιμα είπε θα ενισχυθεί η θέση των πρατηριούχων.

Πρόσθεσε ότι το σύστημα εισροών -εκροών των καυσίμων έχει εξασφαλίσει την έγκριση της ΕΕ και σύντομα θα υπάρξουν ηλεκτρονικές πινακίδες κατά μήκος των εθνικών οδών που θα ενημερώνουν τους οδηγούς πού υπάρχουν φτηνά πρατήρια.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι το Ειδικό Ταμείο Εγγυοδοσίας Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα είναι στο πρότυπο του ΤΕΜΠΜΕ.

Η υπουργός επέρριψε ευθύνη στις τράπεζες για το ότι έχουν σταματήσει οι εκταμιεύσεις των χρηματοδοτήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, και έστειλε σχετικές επιστολές στις διοικήσεις των τραπεζών.

"Αν η αύξηση στην τιμή του ρεύματος γίνει και στους αγρότες τότε θα γίνει χαμός» ανέφερε χαρακτηριστικά στην υπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: