Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: « Δεν θα καθήσω να με εκβιάζουν. Θα πάω σε εκλογές...»


πηγη:stakarfia.blogspot.com

"Σε μια δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου πριν αναχωρήσει για την Ν.Υόρκη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου βλέποντας οτι «δεν περνάει το ασφαλιστικό» και οτι θα πρέπει να διαγράψει και άλλους...βουλευτές εξερράγη: «Δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές.

Δεν θα καθήσω να με εκβιάζουν. Θα πάω σε εκλογές μαζί με τις περιφερειακές τον Νοέμβριο». Μια αποστροφή που...έφερε σε απόγνωση τους συνεργάτες και αρκετούς υπουργούς που το πληροφορήθηκαν γιατί δεν θέλουν με...τίποτα να χάσουν θέσεις, καρέκλες, πολύ χρήμα και εξουσία. Αυτές οι εκλογές θα έχουν «ούτως ή άλλως πολιτικό περιεχόμενο» τους είπε ο Γ.Παπανδρέου και πρόσθεσε οτι ο ίδιος θα ήθελε να επιβεβαιώσει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησής του, ακριβώς επειδή αναγκάστηκε να πάρει αποφάσεις και μέτρα για τα οποία δεν προετοίμασε τους πολίτες προεκλογικά (το αντίθετο ακριβώς έκανε... λέγοντας «λεφτά υπάρχουν...» και τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια»).
«Το ΠΑΣΟΚ θα σπάσει....δεν αντέχει...η κοινοβουλευτική ομάδα διαλύεται...πολλοί υπουργοί θέλουν να...αποδράσουν» ήταν το συμπέρασμα ενός εκ των συμμετεχόντων στην σύσεψη απο όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που είχαν. Για να...απαλύνουν τον προβληματισμό του Γ.Παπανδρέου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οι υποστηρικτές της συνέχισης της σημερινής κυβέρνησης του λένε ότι τα οικονομικά μέτρα ήταν μονόδρομος και ότι κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην οικονομία το περασμένο φθινόπωρο (κάτι που βέβαια ΔΕΝ ισχύει, είναι ψέμμα ολκής κι αν τυχόν επιμείνουν ΠΑΣΟΚ και Κυβέρνηση σε ένα τέτοιο ψέμμα και στη συνέχεια ή σε μια ενδεχόμενη προεκλογική περίδο, τότε «θα καταστραφούμε» έλεγαν στο i-R κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος).
Ορισμένοι άλλοι είπαν στον Πρωθυπουργό ότι το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών το Νοέμβριο (ή και νωρίτερα – άλλοι μίλησαν και για Σεπτέμβριο) μπορεί να λειτουργήσει ανάποδα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τελικά να αναγκαστεί η κυβέρνηση να στήσει κάλπες χωρίς ουσιαστικά να το επιθυμεί. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού διέρρεαν στη συνέχεια της σύσκεψης οτι την ημέρα που ψηφίστηκε το μνημόνιο στη Βουλή, τον Μάιο δηλαδή, πριν μερικές ημέρες, έφθασε ο Γιώργος Παπανδρέου «στο παρά πέντε» από το να πάρει την απόφαση να πάμε «τωρα σε εκλογές, μέσα στον Ιούνιο». Οπως πρόσθεταν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού «ήταν οργισμένος με τη στάση της Ν.Δ. και απογοητευμένος από την αντίδραση των τριών βουλευτών που τελικά διέγραψε». Η κίνηση του Α.Σαμαρά να μην ψηφίσει το μνημόνιο ήταν η...πιο ευφυής τελικά πολιτική κίνηση του μεσσήνιου πολιτικού, αφού τον έβγαλε έξω απο το κάδρο της κατάργησης του συντάγματος και της βουλής και δεν χρεώνεται το παραμικρό απο όσα συμβαίνουν σήμερα. Οπως προσθέτουν τώρα οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού «είχε αποφασίσει να πει από το βήμα της βουλής, ψηφίζουμε για το καλό της χώρας και πάμε σε εκλογές» κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ, δεν ειπώθηκε ποτέ. Αντίθετα ειπώθηκαν άλλα, έγιναν διαγραφές και συνεχίζει η κυβέρνηση στην υλοποίηση της σύμβασης του μνημονίου...
Ο Γ.Παπανδρέου και το Μαξίμου γνωρίζουν οτι μέχρι τον Ιούλιο η κυβέρνηση θα πρέπει να πατήσει κι άλλο γκάζι για να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο με την τρόικα. Σε πρώτη φάση πρέπει να ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη και το προσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παρουσίαση του σχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ. Να δημιουργηθεί Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα χρηματοδοτεί κατά περίπτωση τις τράπεζες με το συνολικό ποσό των 10 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. ευρώ του δανεισμού. Να τροποποιηθεί ο τρόπος κατάρτισης του προϋπολογισμού και να γίνεται δημοσίευση των στοιχείων του σε μηνιαία βάση. Θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανάρτηση των υπογραφών των υπουργών στο Διαδίκτυο του υπουργείου Εσωτερικών. Μετά...είναι οι διακοπές του Αυγούστου και στη συνέχεια ο επόμενος δύσκολος μήνας για την κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ο Σεπτέμβριος. Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου αποτελεί παραδοσιακά βαρόμετρο για κάθε κυβέρνηση αφού συμπίπτει με τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Φέτος η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της επετείου για την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη και την 4η Οκτωβρίου, δηλαδή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει βαρύγδουπες εξαγγελίες στη φετινή ΔΕΘ και θα φροντίσει να μη «σηκώσει» την εμφάνιση του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ (να περάσει...σχεδόν απαρατηρητος θέλουν). Και προσθέτουν οτι ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει κυρίως σε εναν χλιαρό απολογισμό των πεπραγμένων και σε εναν γενικό προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά!
Μεχρι τότε θα πρέπει να έχει αρχίσει η εφαρμογή:
* Του κανόνα της εξόδου με αναλογία 1/5 προσλήψεις από το Δημόσιο.
*Της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.
*Της απελευθέρωσης των τυχερών παιχνιδιών.
*Του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων παράλληλα με τη νομοθεσία για τις οδικές μεταφορές φορτίων, που θα άρει τους περιορισμούς σε σχέση με την είσοδο στο επάγγελμα.
*Της λειτουργίας ενιαίας αρχής στο Δημόσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Αν όλα αυτα γίνουν και δεν υπάρξουν...διαγραφές και «κινδυνος» άμεσης προσφυγής στις κάλπες και μόλις οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες για μεγάλους δήμους και περιφέρειες (που θέλουν να «κατέβουν» υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές) τότε «δεν αποκλείεται κάπου εκει στις αρχές Σεπτεμβρίου, να υπάρξει ανασχηματισμός» αλλά χωρίς να αποκλείετε αυτό να γίνει και μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο – εαν φυσικά δεν έχουημε και εθνικές εκλογές ταυτόχρονα (που είναι πλέον κάτι περισσότερο απο πιθανό). Λογικά λοιπόν ο Γ.Παπανδρέου θα πάει σε ενα εκλογικό κυβερνητικό σχήμα μόλις «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες δημάρχων και περιφερειαρχών.
Αν και οι...συμβουλές και οι εισηγήσεις προς τον Γ.Παπανδρέου για να μην πάει σε εκλογές είναι να προχωρήσει σε ενα νέο κυβερνητικό σχήμα με ελάχιστους πολιτικούς-βουλευτές που θα ξέρουν τη «δουλειά» και θα υλοποιήσουν τάχιστα τις μεταρρυθισεις χωρις να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.


http://www.i-reportergr.com/2010/06/blog-post_6497.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: