Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα Μαντέλη


Την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη –λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Χατζίκος.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει επίσης πως το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που βαρύνει τον κ. Μαντέλη είναι ενεργό και δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε την Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

Αφορμή στάθηκε η κατάθεση του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens ΕΛΛΑΣ Ρούντολφ Φίσερ, ο οποίος, κατά κοινή διαπίστωση των μελών της Επιτροπής ήταν απρόθυμος να συνεισφέρει στην έρευνα.

Η Εξεταστική αποφάσισε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τη γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου Κατερίνα Τσακάλου.

Η ίδια κατέθεσε ότι ο Ρούντολφ Φίσερ συνδιοικούσε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και συνυπέγραφε όλες τις χορηγίες.

Είχε καταθέσει μάλιστα πως όταν ο Χριστοφοράκος διέφυγε στη Γερμανία, ο κ. Φίσερ την προειδοποίησε ότι μπορεί να απειληθεί ακόμη και η ζωή της για όσα γνωρίζει.

Ο κ. Φίσερ κλήθηκε να απαντήσει εάν η δαπάνη για το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αξίας 136.000 ευρώ, είχε καλυφθεί από τον κωδικό "101000", από τον οποίο η εταιρεία έδινε δώρα σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα.

Ο ίδιος είπε ότι δεν ενέκρινε να καλυφθεί η δαπάνη αυτή από τη Siemens, θεωρώντας ότι δεν εμπίπτουν σε αυτά που χρηματοδοτεί η εταιρεία.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: