Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μπούκαραν σε Σούπερ Μάρκετ για δωρεάν τρόφιμα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....

Με αφορμή την οικονομική κρίση και το ήδη τεταμένο κοινωνικό κλίμα, οι «Ρομπέν των Δασών» των Σούπερ Μάρκετ ξαναχτύπησαν. Σε βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «10 με 1 μαζί» των Καραμέρου-Χαριτάτου, 20 άτομα εισβάλλουν στο Σούπερ Μάρκετ έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες. Αφού αρπάζουν τα τρόφιμα, αρχίζουν να τα μοιράζουν στους πελάτες οι οποίοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι τη σκηνή.
Κατά τη διάρκεια του βίντεο οι νεαροί ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν σκοπό να πειράξουν κανέναν αλλά αντίθετα η κίνηση τους είναι συμβολική: «Σήμερα κερνάει το μαγαζί!Πάρτε ό,τι θέλετε!» διακρίνεται ένας από τους νεαρούς να φωνάζει στους πελάτες.
Λίγο πριν φύγουν από το μαγαζί οι νεαροί αρπάζουν τα λεφτά από το ταμείο και τα καίνε στο δρόμο. Είναι η πρώτη φορά που οι «Ρομπέν των Δασών» αναλαμβάνουν την ευθύνη με βίντεο που δημοσίευσαν οι ίδιοι στο διαδίκτυο.
Από την άλλη, έναν..διαφορετικό τρόπο δράσης και διαμαρτυρίας επέλεξαν 50 κάτοικοι στην Κατερίνη. Στο βίντεο που ακολουθεί και προβλήθηκε στην ίδια εκπομπή, οι κάτοικοι φωνάζοντας τη φράση : «Δεν μπορούμε άλλο!Τέλος!», γεμίζουν τα καλάθια τους με είδη πρώτης ανάγκης και ζητούν από τη διεύθυνση του Σούπερ Μάρκετ έκπτωση 15% σε ό,τι έχουν αγοράσει. Επιλέγοντας έναν πιο..υγιή τρόπο αντίδρασης και χωρίς τα πρόσωπα τους καλυμμένα περνάνε το δικό τους μήνυμα ότι η οικονομική κρίση μας αφορά όλους.
Και στα δυο βίντεο πάντως διαφαίνεται χαρακτηριστικά η αγανάκτηση των απλών πολιτών αφού η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» κόκκινο στα εισοδήματα τους. Μέρα με τη μέρα οι μειώσεις μισθών και οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και όχι μόνο, πυροδοτούν την κοινωνική αντίδραση.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την δράση των κατοίκων της Κατερίνης.. (εδω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: