Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο Συνασπισμός


Έκκληση Τσίπρα στην Ανανεωτική Πτέρυγα να μην αποχωρήσει

«Να μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή» κάλεσε την Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η διάσπαση, τονίζοντας ότι οι πόρτες του ΣΥΝ ανοίγουν μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα γνωστοποίησε την απόφασή της να αποχωρήσει από το συνέδριο, κάτι που εάν τελικά συμβεί, θα σηματοδοτήσει την διάσπαση του Συνασπισμού καθώς η αποχώρηση σημαίνει ότι δεκάδες κορυφαία στελέχη δεν θα συμμετάσχουν στα κορυφαία όργανα του κόμματος , όπως η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία. Ωστόσο οι βουλευτές, όπως οι κύριοι Κουβέλης, Παπαδημούλης, Λεβέντης κ.α. θα παραμείνουν στο κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερη αναφορά- και μάλιστα αιχμηρή- έκανε ο κ. Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ και έμμεσα για τον κ. Αλαβάνο, τονίζοντας ότι από αύριο θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα στείλει ένα καθαρό μήνυμα ότι όσοι σχεδιάζουν να εγκλωβίσουν το κόμμα σε παιχνίδια εσωτερικού ανταγωνισμού, «θα πάρουν το μήνυμα ότι τα παιχνίδια τελειώνουν εδώ».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προσβλητική για το συνέδριο την επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου να απευθυνθεί στο σώμα με ηλεκτρονικό μήνυμα και πρόσθεσε ότι «εάν θέλει να τον καλούν στα συνέδρια σαν αρχηγό άλλου σχήματος, θα το κάνουν αλλά το κρυφτούλι πρέπει να τελειώσει».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «δεν περισσεύει κανείς παρά μόνο όσοι θέλουν να περισσεύουν» και διαβεβαίωσε ότι «από την Δευτέρα θα κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ δική μας υπόθεση».
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: