Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΒΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΩ....


Αύξηση άνω του 30% σημείωσαν οι πωλήσεις βοηθημάτων για το κόψιμο του καπνίσματος, μετά τον φόρο, της τάξης του 25%, που επέβαλε στα τσιγάρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανεβάζοντας την τιμή του πακέτου στα 16.50 δολάρια Αυστραλίας (11.60 ευρώ).

Επίσης, τα τηλεφωνήματα στην υπηρεσία απεξάρτησης από το κάπνισμα, την «Quit-smoke», διπλασιάστηκαν από τις 30 Απριλίου, που εφαρμόσθηκε η αύξηση.

Η γενική διευθύντρια του Oργανισμού, Φιόνα Σάρκι, δήλωσε ότι η αύξηση της τιμής αποδείχτηκε, τελικά, ο αποτελεσματικότερος τρόπος μείωσης του αριθμού των καπνιστών.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών, βλέποντας στην καμπάνια κατά του καπνίσματος τις επιπτώσεις που έχει αυτό στον οργανισμό, δεν θέλουν να καπνίζουν. Η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ίσως ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι», δήλωσε.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η «Quit-smoke» δέχθηκε περισσότερα τηλεφωνήματα τον Μάϊο, όταν για πρώτη φορά πήραν θέση στα πακέτα των τσιγάρων τρομακτικές εικόνες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό και εκτίμησε ότι περί τους 100.000 καπνιστές θα κόψουν το κάπνισμα τον επόμενο χρόνο, με κυριότερο το ότι τα παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τη βλαβερή συνήθεια, λόγω της «τσουχτερής» τιμής των τσιγάρων.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: