Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Παπούλιας: «Ελπίζω οι θυσίες να έχουν αποτέλεσμα»


«Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν αποτέλεσμα και καλύτερες μέρες». Αυτό είπε στον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι περνάει «πάρα πολύ δύσκολες ώρες», αλλά τόνισε ότι δεν κάμπτεται.

«Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ' αυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε ακόμη για «τραχύ αγώνα», αλλά μετέφερε στον Πρόεδρο ένα ευχάριστο – όπως είπε - μήνυμα, αναφερόμενος στην συμφωνία οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι κοντά στο 63-64 %.

Επισήμανε ακόμη ότι για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους της τρόικας κάποια άλλου είδους πρόταση και πρόσθεσε ότι «έχουμε μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις».

Κατά την υποδοχή του κ. Λοβέρδου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον κ. Παπούλια λέγοντας: «οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε».

Απευθυνόμενος προς το δημοσιογράφο ο κ. Παπούλιας τον κάλεσε να διαβάσει καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε νέα παρέμβαση από τον ίδιο δημοσιογράφο, ο οποίος τον αποκάλεσε «υπουργό των ανέργων και εξαθλιωμένων», για να απαντήσει:

«Σ' αυτόν τον τόπο οι περιστάσεις επιβάλλουν να υπάρξουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνες. Ελπίζω, εύχομαι και προσδοκώ, ο κόσμος κάποια στιγμή να με κατατάξει ανάμεσα σε αυτούς».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «μονόδρομο» τις αλλαγές στα εργασιακά, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, κορόιδεψε το λαό ότι υπάρχουν λεφτά και στη συνέχεια ψήφισε το μνημόνιο». Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι κατά τη διακυβέρνησή του η Ελλάδα «προχώρησε σε στρατηγικής σημασίας επιλογές, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση υπονόμευσε».

Για διάλυση των εργασιακών σχέσεων έκανε λόγο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «πάμε στην εποχή της δουλείας».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: