Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μερική άρση του αποκλεισμού της Γάζας αποφάσισε το Ισραήλ


Νέα σειρά διαδικασιών για να διευκολύνει τη χερσαία πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ , λέγοντας ότι σύντομα θα επιτρέψει εντός του θύλακα τη διακίνηση όλων των αγαθών εκτός από όπλα και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει ότι το Ισραήλ "το ταχύτερο δυνατόν" θα δημοσιεύσει κατάλογο με τα απαγορευμένα αγαθά, έτσι όλα τα υπόλοιπα που δε θα αναφέρονται στον κατάλογο, θα επιτρέπεται να διακινούνται στον αποκλεισμένο θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς.

Η νέα αυτή διαδικασία θα επιτρέπει την εισαγωγή οικοδομικών υλικών για προγράμματα στέγασης υπό διεθνή επιτήρηση και θα αυξηθεί η ροή ποικίλων αγαθών προς την αποκλεισμένη παλαιστινιακή περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την απόφαση του Ισραήλ να χαλάρωσει τον χερσαίο αποκλεισμό της Γάζας και ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει "επιπλέον βήματα" με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιουλίου.

"Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της πολιτικής που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση του Ισραήλ θα βελτιώσει την κατάσταση των ανθρώπων στη Γάζα", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις 6 Ιουλίου στο Λευκό Οίκο.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: