Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

«Τριτοκοσμική η κατάληψη πλοίων»


Η αδιάλλακτη στάση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας «βυθίζει» νέες επενδύσεις που σχεδιάζονταν για τη χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της εταιρίας Αdriatic Lines Σάιμον Τέιλορ χαρακτήρισε «τριτοκοσμική» την κατάληψη του πλοίου “Ρόπαξ 1”, από την Τρίτη, στο λιμάνι της Κορίνθου από συνδικαλιστές της ΠΝΟ, με αίτημα την πρόσληψη τουλάχιστον 45 Ελλήνων.

Eπισήμανε δε στον ΣΚΑΪ ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα την εταιρία να επανεξετάσει μελλοντικές επενδύσεις που σχεδιάζει στην Ελλάδα.

Ο Σαϊμον Τέιλορ χαρακτήρισε τις δράσεις της ΠΝΟ παράνομες, επισημαίνοντας ότι τηρεί τους κοινοτικούς κανόνες και το πλήρωμα του είναι ευρωπαίοι πολίτες.

Ο κ. Τέιλορ τόνισε ότι προσφέρθηκε να προσλάβει έναν αριθμό Ελλήνων, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την ΠΝΟ, η οποία απειλεί με κατάληψη και του “Ρόπαξ 2”, το οποίο φθάνει την Πέμπτη στην Κόρινθο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επιδίκασε υπέρ της το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν παρενέβη ο εισαγγελέας Κορίνθου.

Την Τετάρτη η εταιρία κατέθεσε και μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: