Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ....


Το Κιργισταν βρισκεται στα νοτια της Ρωσιας..Διαβαζοντας παρακατω αυτο που δημοσιευουμε θα δειτε γιατι την ενδιαφερει αμεσα,οχι μονο αυτη αλλα και τις Η.Π.Α..Το καθεστως ηταν απολυταρχικο και ανατραπηκε και τον Απριλιο κανοντας εκρυθμη τη κατασταση και οδηγησε τη χωρα σε πολιτικη ασταθεια...Το παρακατω το αναδημοσιευουμε οπως το βρηκαμε και αποτυπωνει τη κατασταση που επικρατει αναγλυφα..

"Τους 82 έφθασαν οι νεκροί και τους 1.063 οι τραυματίες, από τις βίαιες συγκρούσεις στο νότιο Κιργιστάν. Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν διέταξε την επιστράτευση όλων των εφέδρων έως 50 ετών. Αρνείται κάθε ανάμιξη με τις αιματηρές συγκρούσεις ο εξόριστος πρόεδρος της χώρας Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.
"Αισχρά ψέματα" χαρακτήρισε ο Μπακίγιεφ τις αναφορές περί ανάμιξής του στις συγκρούσεις και τόνισε πως η προσωρινή κυβέρνηση που ανέλαβε μετά την εξέγερση του Απριλίου δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση.
Οι ταραχές, στην περιοχή της Ος και στην Τζαλαλαμπάντ, ξέσπασαν ανάμεσα σε ουζμπέκους και κιργίσιους, ενώ η κυβέρνηση του Κιργιστάν έδωσε εντολή στις αρχές να γίνει χρήση πραγματικών πυρών για να τερματιστούν οι ταραχές. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω του κινδύνου "αποσταθεροποίησης" της χώρας.
Σε "ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης" στο νότιο Κιργιστάν, . Σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες προσανατολίζονται ΟΗΕ και Ε.Ε.
Την ίδια ώρα η μεταβατική πρόεδρος του Κιργιστάν, σε τηλεοπτικό διάγγελμα σημίωσε πως "η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο" και κάλεσε την Μόσχα να στείλει στρατεύματα για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτικές βάσεις στο Κιργιστάν, από όπου γίνεται ο εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικών και μεταγωγικών, που μεταφέρουν άνδρες και εφόδια στο Αφγανιστάν."
πηγη:enet.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:(ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: