Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ο Σίλβιο παράτησε τον Θαπατέρο και έφυγε...


Θύμα του πάντα απρόβλεπτου ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ενδεχομένως των επιδεινούμενων σχέσεων του με τον ιταλικό Τύπο, στάθηκε ο ισπανός ομόλογός του Χοσέ Λουίς Θαπατερο...
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Θαπατέρο ο Μπερλουσκόνι ξαφνικά αποχώρησε και άφησε εμβρόντητο τον ισπανό πρωθυπουργό.
Οι δύο ηγέτες μόλις είχαν ολοκληρώσει τις εναρκτήριες ομιλίες του όταν ο Μπερλουσκόνι είπε στους δημοσιογράφους που υπέβαλαν ερωτήσεις να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στον Θαπατέρο, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά, του έσφιξε το χέρι και στη συνέχεια αποχώρησε κουνώντας το χέρι του στον αέρα.
"Αφήνω τον φίλο μου τον Θαπατέρο να αναλάβει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κυρίως σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του στο Βατικανό... του εύχομαι τα καλύτερα όπως εσείς θα ευχόσαστε σε έναν άγιο καθώς έχει περιβληθεί με ιερή χάρη μετά την ευλογία του από τον πάπα", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.
Ο Θαπατέρο έμεινε μόνος του μπροστά σε ένα πλήθος δημοσιογράφων, συνέχισε να χαμογελά κοιτάζοντας προς την κατεύθυνση του Μπερλουσκόνι, πριν αποχωρήσει οριστικά από το βάθρο λίγα λεπτά αργότερα.
Ο ισπανός πρωθυπουργός επανήλθε μετά από λίγη ώρα για να ακούσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπεβλήθησαν από τους εκπροσώπους του Τύπου, με το επεισόδιο και τη σύγχυση που αυτό προκάλεσε να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες τουλάχιστον ενός μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου.
Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η αποχώρηση του Μπερλουσκόνι συνδέεται με τις διαταραγμένες σχέσεις του με τους ιταλούς δημοσιογράφους.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: