Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές στις απολύσεις


Αντιδράσεις προκαλεί το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει αλλαγές στα όρια απολύσεων, έμμεση μείωση των αποζημιώσεων και κατάργηση διαιτησίας.

Η εργοδοτική κοινότητα δεν ζήτησε και δεν επιχαίρει για το νέο εργασιακό πλαίσιο, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Προσθέτει ωστόσο ότι οι ρυθμίσεις ανταποκρίνονται στις ρητές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών της.

Για πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κάνει λόγο η ΝΔ.

"Δρόμους αδιεξόδου δημιουργούν οι άκρως επώδυνες, επικίνδυνες, με πρωτοφανείς ενέργειες για κοινοβουλευτική δημοκρατία από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά των εργασιακών σχέσεων" όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε την κοινωνία να κηρύξει πόλεμο, στον πόλεμο της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η κα. Παπαρήγα είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα καταθέσει τις προτάσεις του κόμματός της για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στην Ομόνοια.

Για "ωμή θεσμική εκτροπή και πολιτική κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων "έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην υλοποίηση του μνημονίου με προεδρικό διάταγμα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Ανδρέα Λοβερδο, ενώ την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ και πρώην υπουργό εργασίας Τάσο Γιαννίτση.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: