Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Το μενού της... φοροδιαφυγής

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε 449 νυχτερινά κέντρα, σε πολλά εκ των οποίων θα μπουν προσωρινά λουκέτα εντός των προσεχών ημερών), 35 επώνυμους κατόχους σκαφών αναψυχής άνω των 35 μέτρων, οι οποίοι δηλώνουν ζημίες στις επιχειρήσεις τους, αλλά και 153 γιατρούς και 14 διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η λίστα των φοροφυγάδων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ ερευνά εάν και πώς αξιοποίησαν 333 επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1998- 2002 τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησαν.

Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος 200 περιπτώσεων ακίνητων που ανήκουν σε οφ σορ εταιρίες και ελέγχονται ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις καταβολές φόρων.

Τέλος, συγκεντρώνονται στοιχεία από επιχειρήσεις κατασκευής πισίνας τόσο για τα στοιχεία των κατόχων τους, όσο και το κόστος κατασκευής τους.

Στο μεταξύ, πρόστιμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για φοροδιαφυγή βεβαίωσε το ΣΔΟΕ το πρώτο πεντάμηνο του έτους, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχουν υποβληθεί 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν το 2009 δε ξεπερνούσαν τις 4.000.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε τους εργαζόμενους της υπηρεσίας να συμβάλλουν στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και γνωστοποίησε πως το ΣΔΟΕ ξεκίνησε ήδη θερινές εξορμήσεις στα νησιά.

«Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα, για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: