Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Άλλοι προμηθευτές κάνουν πάρτι και άλλοι κινδυνεύουν με πτώχευση"


«Η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τους προμηθευτές ουσιαστικά επιβραβεύει τους απατεώνες» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του Ομίλου «Υγεία» Ανδρέας Βγενόπουλος.

Τόνισε ότι αυτοί που έπαιρναν δουλειές με απευθείας αναθέσεις είχαν κέρδος ακόμα και 1.200% και αυτοί που έπαιρναν δουλειές με μειοδοτικούς διαγωνισμούς είχαν κέρδος μόλις 10%.

«Οι πρώτοι κάνουν πάρτι και οι δεύτεροι κινδυνεύουν με πτώχευση», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσοι έκαναν υπερτιμολογήσεις πρέπει να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, επισημαίνοντας ότι το σκάνδαλο ισοδυναμεί με αυτό της Siemens.

Χαρακτήρισε την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «πολιτικό με ήθος», που όμως, «δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της».

Για την οικονομική εξυγίανση στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Βγενόπουλος πρότεινε διπλογραφικό σύστημα και απογραφή των προϊόντων στις αποθήκες.

Προτείνει επίσης οι διαγωνισμοί να είναι μειοδοτικοί και να γίνονται μέσω διαδικτύου.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι θα ομαλοποιηθεί και μάλιστα άμεσα η κατάσταση στα νοσοκομεία μετά τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε την Τετάρτη το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ανέφερε ότι η ρύθμιση των χρεών με τους προμηθευτές αφορά την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2005 έως το Δεκέμβριο του 2009. Πρόσθεσε ότι το Νοέμβριο ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής των 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Δεκέμβριο του 2009 καταβλήθηκαν 1,2 δις. ευρώ και τώρα ρυθμίζεται το υπόλοιπο ποσό.

Τόνισε, ότι το θέμα είναι να δει το υπουργείο πως θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες το σύστημα προμηθειών, ενώ έκανε λόγο για αποκλιμάκωση στις τιμές των υλικών το πρώτο τετράμηνο του έτους.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: