Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Έξι κοινά σημεία για το Βατοπέδι


Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, θα έχει πέντε διαφορετικές πορισματικές θέσεις, μία για κάθε κόμμα.

Η προσπάθεια για κοινή πορισματική έκθεση δεν ευοδώθηκε αλλά υπήρξε μία συμφωνία έξι σημείων των κομμάτων. Αυτή όμως δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να κατατεθεί το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Εντωμεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, για κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.


Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα αναγνωρίσει πολιτικές ευθύνες στους κυρίους Δρυ και Φωτιάδη. Θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τους πρώην υπουργούς Μπασιάκο, Δούκα, Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο, Κοντό και Κιλτίδη.

Η ΝΔ θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Θα αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες σε όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς που υπέγραψαν τις αποφάσεις. Θα αναφέρεται επίσης στους Άκη Τσοχατζόπουλο και Σωκράτη Ξυνίδη.

Το ΚΚΕ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα κάνει λόγο για ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναφέρει ονόματα.

Ο ΛΑΟΣ θα δείχνει τους κυρίους Δρυ, Φωτιάδη, Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συντονισμός από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητεί να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες στους κυρίους Δρυ, Φωτιάδη, Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Ρουσόπουλο και Κιλτίδη.

Κ. Κιλτίδης στην "Πρώτη Γραμμή"

Προσήλθα και στις δύο Εξεταστικές Επιτροπές για να φωτίσω ότι ήταν δυνατόν να φωτιστεί, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει βάλει καμία υπογραφή διοικητικού χαρακτήρα επισημαίνοντας ότι και να ήθελε δεν θα μπορούσε.

Ο κ. Κιλτίδης έκανα λόγω για περίεργα χτυπήματα εκ των έσω και εκ των έξω.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης με επιστολή του στην επιτροπή ζητάει την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.

Αφορμή η επιστολή που είχε στείλει ο κ. Κοντός για τα όσα κατέθεσε ο Κώστας Κιλτίδης αποδίδοντας του αυτόνομες ενέργειες στην υπόθεση Βατοπεδίου τις οποίες δεν γνώριζε.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: