Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

"ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ...."


ΓΡΑΦΕΙ Ο V For Vendetta....

Προκαλει απορια πως τα καταφεραν...Πως ειναι δυνατον ο πιο ισχυρα σκεπτομενος και αγωνιστης λαος να εχει λουφαξει...?Να κρυβεται ή να αντιδρα χλιαρα?Σε καθε επεισοδιο να κατηγορουνε απευθειας οτι πληττεται ο τουρισμος?Να "βιαζουν"απανθρωπα τα εργασιακα και ασφαλιστικα δικαιωματα και τα συνδικατα να αντιδρουν λες και προκειται για ενα περαιτερω κεκτημενο στη συλλογικη συμβαση εργασιας αντι να παραλυσει ολη η χωρα απο ακρη σε ακρη....?Και λεγοντας συνδικατα εννοω και τη Γ.Σ.Β.Ε.Ε...Απο το εργοστασιο μεχρι τη πιο μικρη επιχειρηση...Ειναι δυνατον.....?
Κι ομως συμβαινει...Τα φερεφωνα του συστηματος και "τεταρτη" εξουσια οπως εχει συνηθισει να λεγεται κανει καλα τη δουλεια της...Τη δουλεια για την οποια πληρωνεται...Παραποιει την αληθεια ή τη παρουσιαζει ωραιοποιημενη...Παντως δεν ειναι αυτο που πραγματικα συμβαινει οποτε χανει την εννοια του λειτουργηματος και καθισταται απλα μια εργασια επ' αμοιβη...
Οι δυο αυτοι πυλωνες της εκαστοτε κυβερνητικης πολιτικης χρησιμοποιουνται απροσκοπτα αφ'ενος ο ενας για τον αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης αφ'ετερου ο αλλος για τον ελεγχο των κινητοποιησεων....
Δυστυχως μας εχουν διαιρεσει...Μας αποπροσανατολιζουν και μετα μας δινουν και μια πορεια για να νιωσουμε οτι καναμε το καθηκον μας...Η ισχυς του λαου μας δια μεσου της Ιστοριας φανηκε μονο εν τη ενωσει...Διαιρεμενοι ποτε δε κατορθωσαμε πολλα...Και τοσα χρονια μας κρατουν διαιρεμενους με τα κομματα ως φορεις εξυπηρετησης προσωπικων συμφεροντων και οχι ως ιδεολογικα ρευματα...Μας διαιρεσαν και αρχισαμε να χτυπαμε ο ενας τον αλλο...Γι'αυτο χανουμε το παιγχνιδι...Και μεσα σε αυτη τη λαιλαπα,οι πνευματικοι ανθρωποι ΠΟΥΘΕΝΑ...Και υπαρχουν πολλοι αποντες...Ανθρωποι που θα μπορουσαν να συσπειρωσουν το κοσμο...Κι ομως ειναι εξαφανισμενοι..
Μια λυση υπαρχει...Η ισχυς μας βρισκεται στη ΕΝΩΣΗ...Πρεπει να ενωθουμε ολοι σε μια δραση σε ενα σκοπο...Σε μια ΑΛΗΘΕΙΑ...Σε ενα δρομο και οχι στους μονοδρομους που μας παρουσιαζουν...Υπαρχουν λυσεις και μαλιστα πολλες....Αλλα πρωτα πρεπει να ενωθουμε..Να γινουμε μια φωνη και να μας εχει απενατι ο καθε ενας που τολμαει να ασελγει στις ζωες μας και στα ονειρα μας....Γιατι αυτο κανουνε...Θα τους το επιτρεψουμε....?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά. Τα έχω πει (γράψει και στο blog μου) κι εγώ και πολύς ... μα πολύς κόσμος. Το θέμα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο τα δικαιώματά μας θα συρρικνώνονται, θα καταπατώνται και στο τέλος δεν θα μας μείνει δύναμη να αντιδράσουμε.

Το Σύνταγμα το λέει καθαρά στο τελευταίο άρθρο (120):
" ....
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
"

Δεν μας μένουν πολλά περιθώρια.

Συντάξεις πετσοκόβονται (αίσχος), μισθοί ελαττώνονται ή και μηδενίζονται (απολύσεις) ...

Κάτι πρέπει να κάνουμε....

Unknown είπε...

H GENIA TOU 114 THA KSANAERTHEI SAN GENIA TOU 120