Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ....


Σε φάση ρευστότητας έχει εισέλθει το πολιτικό σκηνικό, υπό το βάρος της οικονομικής δυσφορίας και του γενικότερου αισθήματος διαφθοράς.
Η δυσκολία υλοποίησης του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς και η τριετής λιτότητα, πυροδοτούν στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", σενάρια πρόωρων εκλογών.
Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί και από κορυφαίους υπουργούς εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές μαζί με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, στις αρχές Νοεμβρίου ή τους πρώτους μήνες του 2011, ακόμα και αν η χώρα έχει πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος.
Πάντως, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει πλέον από χρεοκοπία.

Πλήρης απαξίωση

Την ίδια ώρα, πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος λόγω της διαφθοράς καταγράφεται στο βαρόμετρο της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής".
Το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ελαφρά προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου (41%) από τον… κανέναν (40%) στο ερώτημα ποιος από τους δύο (Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς) μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά.
Στο ερώτημα για τη διαφθορά ανά επαγγελματική ομάδα τα πρωτεία κατέχουν οι πολιτικοί με 94%.
Το 89% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις εξαρτώνται από τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ το 78% αποδέχεται ην άποψη ότι «στην κυβέρνηση αρκετοί ή όλοι είναι διεφθαρμένοι».
Ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, το 77% θεωρεί ότι το δημόσιο χρήμα διασπαθίζεται.
Επίσης, όσον αφορά στις εξεταστικές επιτροπές, το 85% πιστεύει ότι δε θα αποδώσουν τις ευθύνες.

Εσωτερική δυσφορία

Εντωμεταξύ, ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η απόφαση του πρωθυπουργού να αναθέσει στο συνεργάτη του, συγκοινωνιολόγο, Νότη Παρασκευόπουλο τον έλεγχο της υλοποίησης μέρους του κυβερνητικού έργου, που δεν είναι υπό την εποπτεία του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Στον κ. Παρασκευόπουλο έχει ανατεθεί ο έλεγχος, η επιτήρηση αλλά και η βαθμολόγηση των υπουργών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο όσον αφορά την τήρηση του ΠΣΑ.
Η εφημερίδα τονίζει χαρακτηριστικά, ότι η δυσφορία των υπουργών δεν οφείλεται στο ότι προέκυψε άλλος ένας επόπτες, αλλά στο ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζητά από εκείνους συσκέψεις με την ομάδα του, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά το έργο τους.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: