Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μπαράζ ανατιμήσεων ‎από αύριο!!!


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Αυξήσεις - φωτιά από αύριο 1η Ιουλίου σε διόδια, καύσιμα και ταξί, ενώ αυξάνονται επίσης όλοι οι συντελεστές ΦΠΑ, για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο. Υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις είναι από αύριο Πέμπτη τόσο οι αυτοκινητιστές ταξί, όσο και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καύσιμων. Οι οδηγοί, όμως, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και για τα διόδια.

Πιο «τσουχτερά» τα διόδια ‎στο Ρίο-Αντίρριο
Σε αύξηση της τιμής των διοδίων προχωρά από την Πέμπτη και ο γαλλοελληνικός όμιλος που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με αιτιολογικό την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και τη σύμβαση παραχώρησης που της επιτρέπει να μετακυλήσει την αύξηση αυτή στους οδηγούς. Για ΙΧ αυτοκίνητα η τιμή γίνεται 12,20 ευρώ. Για μοτοσικλέτες παραμένει 1,80 ευρώ. Για φορτηγά από 18,80 μέχρι 39,50 ευρώ. Για λεωφορεία από 28,20 μέχρι 60,80 ευρώ.Αυξήσεις από 0,20 έως 5,50 ευρώ επιβάλλονται και στις κάρτες διελεύσεων.

Τα φάρμακα
Εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2010.Στο νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνονται:
- Νέες λιανικές τιμές σε 11.898 φαρμακευτικά προϊόντα, οι οποίες υπολογίστηκαν με το νέο συντελεστή ΦΠΑ 11%.
- Νέες τιμές σε 22 φαρμακευτικά προϊόντα (ΗΠΑΡΙΝΕΣ), που υπολογίστηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα Α.Δ. Πρόκειται για διόρθωση τιμών που προβλέπεται από το άρθρο 2 της με αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης. Σημειώνεται ότι μετά τις διορθώσεις αυτές, οι τιμές σε αυτή την κατηγορία προϊόντων διαμορφώνονται έως και 22,55% χαμηλότερα από τις ισχύουσες τον Απρίλιο, δηλαδή πριν τεθεί σε ισχύ η μεταβατική Α.Δ. 3/2010 (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας τιμών).
- Διορθώσεις τιμών σε 10 φαρμακευτικά προϊόντα (ορφανά φάρμακα κ.λπ.)
- Διαγραφές 252 φαρμακευτικών προϊόντων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ
- Μεταβολές σε 414 προϊόντα, που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας και κωδικών Ε.Ο.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: