Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι δύο μαθήτριες


ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com
Από θύτες θύματα εμφάνισαν τους εαυτούς τους οι δύο ανήλικες μαθήτριες που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία 80χρονου συνταξιούχου στην Κερκίνη Σερρών. Στις απολογίες τους στον ανακριτή ισχυρίστηκαν και οι δύο πως βρέθηκαν σε άμυνα επειδή ο ηλικιωμένος τις παρενόχλησε σεξουαλικά και γι’ αυτό έφτασαν σε σημείο να τον σκοτώσουν.
Ανακριτής και εισαγγελέας τις έκριναν προσωρινά κρατούμενες και θα οδηγηθούν στις φυλακές. Το πρωτοφανές, λόγω της.......
ηλικίας των δύο κατηγορουμένων, που είναι 15 και 16 χρόνων, έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκαλύφτηκε ότι ο συνταξιούχος του ΟΓΑ είχε δολοφονηθεί το απόγευμα της Κυριακής με περισσότερες από 20 μαχαιριές στο σώμα του μέσα στο σπίτι στο οποίο έμενε στην Κερκίνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κοπέλες μπήκαν στο σπίτι του με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα, άποψη που επιβεβαίωσαν στις χθεσινές απολογίες τους.
Οι δύο μαθήτριες, που απολογούνταν για περισσότερες από πέντε ώρες, είπαν στον ανακριτή πως περνούσαν έξω από το σπίτι του 80χρονου, ο οποίος τις κάλεσε μέσα. Όπως είπαν, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ήπιαν καφέ, ενώ η μία μαγείρεψε τηγανητά αυγά και στο σημείο εκείνο άρχισαν όλα. Όπως φέρονται να υποστήριξαν, βλέποντας τη στάση του ηλικιωμένου έβαλαν σκοπό να τον κοροϊδέψουν και να του αποσπάσουν χρήματα, ωστόσο αυτός θώπευσε τη 16χρονη, η οποία αντέδρασε. “Τα κορίτσια κατάλαβαν ότι ο ηλικιωμένος κλείδωσε την πόρτα και γι’ αυτό αισθάνθηκαν εγκλωβισμένες, γι’ αυτό και αντέδρασαν με τον τρόπο αυτό”, δήλωσε ο παππούς της μίας έξω από το δικαστήριο, λίγο πριν από την έναρξη των απολογιών. “Το θύμα ήταν αυτό που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του”, δήλωσε μετά τη διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης της 16χρονης.
Αντίθετα, σύμφωνα με τη δικογραφία και συγκεκριμένα την κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρει όσα του είπαν οι μαθήτριες, μπήκαν μόνες τους στο σπίτι και ο 80χρονος κάθισε για αρκετή ώρα μαζί τους, αφού διαπραγματευόταν ποσό που θα τις έδινε, προκειμένου να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Σχετικά με το αδίκημα της ληστείας, επέμειναν πως δεν είχαν σκοπό να πάρουν χρήματα και πως τα 10 ευρώ που έλειπαν από το πορτοφόλι του θύματος τους τα έδωσε επειδή καθάρισαν το σπίτι του.
Πριν από τις απολογίες τους κλήθηκε και κατέθεσε ένας μάρτυρας, ενώ από την υπεράσπιση των μαθητριών προσκομίστηκαν άλλες δύο έγγραφες καταθέσεις που αφορούσαν την προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος.

Του Κώστα Καντούρη
Μακεδονια

Δεν υπάρχουν σχόλια: