Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

A.Σαμαράς στην Κ.Ο. της Ν.Δ.: "Στην δεκαετία του '80 έγινε το μεγάλο οικονομικό έγκλημα"!


«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος από την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων:
"Η κυβέρνηση με την πολιτική της πέτυχε το κατόρθωμα της ύφεσης του πληθωρισμού και της ανεργίας, αφού κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν για να κερδίσει τις εκλογές

Για να μην πονοκεφαλιάζουν άδικα προκειμένου να καταλάβουν πως φτάσαμε στη σημερινή κρίση, θα ήθελα να σας διαβάσω ένα απόσπασμα, πρόσθεσε: «…Οι εξελίξεις στο δημόσιο χρέος αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 40% από το 1981 ως το 1987. Οι δαπάνες δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία! Σε αυτή την κατάσταση φτάσαμε λόγω των ανεξέλεγκτων αυξήσεων των δημοσίων δαπανών κατά τα προηγούμενα χρόνια. Και το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν μπορούμε πια εύκολα να ελέγξουμε την κατάσταση, γιατί μπήκε ήδη σε λειτουργία ο αυτόματος πιλότος του δημοσίου χρέους και άλλων ανελαστικών κονδυλίων, που επηρεάζουν αυτόνομα τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού, ανεξάρτητα δηλαδή από την κυβερνητική βούληση…»

Αυτό το αποκαλυπτικό απόσπασμα δεν είναι πρόσφατο. Και δεν το υπογράφει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι του 1988 και το υπογράφει ο Απόστολος Λάζαρης, από τους πρώτους οικονομικούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Διατυπώνει, ήδη από τότε, τη θέση που εμείς προβάλαμε πρόσφατα: Ότι το φαύλο κύκλο ελλειμμάτων-χρέους, τον έθεσε σε κίνηση το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980!


Όχι, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση! Μπορεί μόνο να μας βυθίσει περισσότερο… Βέβαια, το στηρίζουν πολλοί, ώσπου να ολοκληρώσει την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο. Αλλά κανείς δεν πιστεύει πια, ότι μπορεί να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση.

Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί. Και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ την πολεμάει λυσσαλέα. Προσπαθεί να την ακυρώσει, προσπαθεί να τη αποδυναμώσει, προσπαθεί να την απαξιώσει. Προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει!"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: