Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Νεοχώρι Σερρών Δύο ανήλικες δολοφόνησαν 80χρονο για 10 ευρώ


Την άγρια δολοφονία ενός 80χρονου στην Κερκίνη Σερρών, από τον οποίο πήραν μόλις 10 ευρώ, ομολόγησαν ότι διέπραξαν την Κυριακή μια 16χρονη και μια 15χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κοπέλες επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τις προβληματικές οικογένειές τους και αναζητούσαν οικονομικούς πόρους για να φύγουν. Η 15χρονη ζούσε στο Νεοχώρι, ένα γειτονικό χωριό από την Κερκίνη, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Η 16χρονη φίλη της έμενε στο Κιλκίς. Την Κυριακή, τα δύο κορίτσια είχαν δώσει ραντεβού στην Κερκίνη, όπου ζει ο παπούς της 16χρονης, αποφασισμένες να κάνουν πράξη το σχέδιό τους.
Οι δύο κοπέλες επισκέφθηκαν τον άτυχο 80χρονο, που γνώριζαν μέσω του παππού της 16χρονης, με στόχο να εντοπίσουν το σημείο όπου φύλαγε τα χρήματά του, για να τού κλέψουν κάποιο ποσό. Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν και τα δύο κορίτσια επιχείρησαν με άλλο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από τον 80χρονο: Υποσχέθηκαν ερωτικές περιπτύξεις έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κάτι που το θύμα δέχθηκε, ωστόσο ζήτησε να δώσει τα χρήματα μετά την πράξη.
Οι κοπέλες δεν δέχθηκαν την πρόταση του 80χρονου κι όταν εκείνος επιχείρησε να τις θωπεύσει, αντέδρασαν βίαια. Η 16χρονη έβγαλε ένα στιλέτο που είχε στην τσάντα της και άρχισε να χτυπάει με αυτό στο στήθος και την κοιλιά τον 80χρονο, τον οποίο κρατούσε ακινητοποιημένο η 15χρονη φίλη της. Ο άτυχος ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια, αλλά ήταν αργά. Τα χτυπήματα που είχαν καταφέρει τα κορίτσια ήταν τελειωτικά.
Παρ' όλ' αυτά, οι φωνές του θύματος ακούστηκαν στα διπλανά σπίτια και κάποιοι γείτονες έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Τα κορίτσια, που αντιλήφθηκαν τους γείτονες, κλείδωσαν την πόρτα του σπιτιού και αφού πήραν από το πορτοφόλι του 80χρονου τα 10 ευρώ που περιείχε, το έσκασαν από ένα παράθυρο. Τις δύο κοπέλες είδαν να διαφεύγουν κάποιοι από τους γείτονες, οι οποίοι έδωσαν τις περιγραφές τους στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των κοριτσιών και τα συνέλαβαν.Στη διάρκεια της ανάκρισης, οι δύο κοπέλες ομολόγησαν την πράξη τους.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους γονείς των δύο κοριτσιών για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: