Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ασκήσεις πολέμου



Λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, οι Τούρκοι, προβαίνουν σε επίδειξη ισχύος με γυμνάσια από τη μια άκρη του Αιγαίου έως την άλλη!
Ούτε μια, ούτε δύο αλλά…τρεις ασκήσεις των Τούρκων βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το Αιγαίο.Έχοντας προηγουμένως δεσμεύσει τεράστιες περιοχές για τα γυμνάσια τους, οι Τούρκοι πραγματοποιούν διαφόρων τύπων ασκήσεις, αποβατικές, αεροναυτικές και ναρκαλιείας.Με τον τρόπο αυτό επιδεικνύουν πέρα από τη σημαία τους και την ισχύ τους, θέλοντας ουσιαστικά να επιβάλλουν δια των στρατιωτικών γυμνασίων την παρουσία τους στο Αιγαίο.

Ας δούμε τις τουρκικές ασκήσεις αναλυτικά:

EFES 10 (10 Μαίου – 5 Ιουνίου)

Πρόκειται για γιγαντιαία αποβατική άσκηση που διεξάγεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα στον κόλπο του Ντογκάν Μπέι νότια της Σμύρνης. Στην EFES λαμβάνουν μέρος 20 αποβατικά σκάφη, 50 ελικόπτερα, 2 φρεγάτες, 3 κορβέτες και 4 ναρκοθηρευτικά.

BEYAZ FIRTINA που σημαίνει «Άσπρη Θύελλα» (10 Μαίου-21 Μαίου)

Είναι μια αεροναυτική άσκηση μεσαίας κλίμακας που διεξάγεται στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συμμετέχουν 16 μαχητικά αεροσκάφη, 10 φρεγάτες, 5 κορβέτες, 10 πυραυλάκατοι και 4 υποβρύχια.

POYRAZ που σημαίνει «Βορειοανατολικός Άνεμος»

Πρόκειται για μικρή άσκηση ναρκαλιείας που διεξάγεται στον κόλπο του Ξηρού ανατολικά της Ίμβρου. Λαμβάνουν μέρος 2 ναρκοθηρευτικά και 2 ναρκαλιευτικά.

Και αναγνώριση ελληνικών μαχητικών από τουρκική φρεγάτα

Με τόση έντονη παρουσία τουρκικών πολεμικών μέσων στο Αιγαίο θα ήταν μάλλον απίθανο να λείψουν και τα …παρατράγουδα. Πέρα από τις πάμπολλες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά ελικόπτερα τα οποία απονηώνονται από τουρκικές φρεγάτες μια από αυτές προέβη σε αναγνώριση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.Συγκεκριμένα 2 ελληνικά μαχητικά F-16 και 2 F-4 ενώ πετούσαν στο Κεντρικό Αιγαίο και καθώς πλησίαζαν την περιοχή όπου έπλεε τουρκική φρεγάτα δέχθηκαν κλήσεις από τον κυβερνήτη της ο οποίος ρωτούσε να μάθει ποια είναι η ταυτότητά τους…Φέρονται δηλαδή σαν να είναι το Αιγαίο δικό τους…

ΠΗΓΗ:http://news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα εχουμε καλα ξεμπερδεματα!!Να μου το θυμηθειτε...