Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αεροπορική τραγωδία

Συνετρίβη Airbus A 330 στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, με πρώτο απολογισμό 104 άνθρωποι. Οι 93 επιβάτες και τα έντεκα μέλη του πληρώματος.
Μοναδικός επιζών ένα 8χρονό αγόρι από την Ολλανδία.Ένα αγόρι οκτώ ετών από την Ολλανδία είναι, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο μοναδικός επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε κατά την προσγείωση αεροσκάφους της λιβυκής αεροπορικής εταιρείας Al Afriqiyah. Πρόκειται για την πτήση 8U771, η οποία είχε αναχωρήσει από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος που προερχόταν από τη Νότια Αφρική συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 104 άνθρωποι, 93 επιβάτες και τα έντεκα μέλη του πληρώματος.Το δυστύχημα συνέβη στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.Στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 Λίβυοι, μεταξύ των οποίων και το πλήρωμα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων. "Οι 93 επιβάτες και τα 11 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος είναι νεκροί", πρόσθεσε η ίδια πηγή.Το αεροσκάφος ανήκει στην λιβυκή αεροπορική εταιρεία Al Afriqiyah και προερχόταν από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης, Μοχάμεντ Ζιντάν, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. για τη συντριβή του αεροσκάφους

Πολλοί Ολλανδοί" επέβαιναν στο αεροσκάφος

Πολλοί Ολλανδοί επέβαιναν στο αεροσκάφος της εταιρείας Al Afriqiyah που συνετρίβη σήμερα το πρωί στην Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι είναι παιδί από την Ολλανδία είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος."Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι πολλοί ολλανδοί πολίτες επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κριστόφ Προμερσμπέργκερ, εκπρόσωπος του υπουργείου.Δεν ήταν ωστόσο σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία που φέρει ένα αγόρι οκτώ ετών ως το μοναδικό επιζώντα: "Δεν έχω μέχρι στιγμής πληροφορίες που να το επιβεβαιώνουν. Η πρεσβεία μας στην Τρίπολη έχει αποστείλει εκπροσώπους στο αεροδρόμιο για να συλλέξουν πληροφορίες και να βοηθήσουν τους Ολλανδούς που χρειάζονται βοήθεια", συμπλήρωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ:http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: