Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ....ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ


Επανερχομαστε στην αναλυση μας για να ολοκληρωσουμε το θεμα-καθως και οι εξελιξεις μας επιβεβαιωσαν-με την επιστολη του Υπουργου Οικονομικων κ.Παπακωνσταντινου προς την Ευρωπαικη Επιτροπη,την Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα και το Δ.Ν.Τ. για τον καθορισμο των ορων και την προσκληση τους για συνεργασια..Με μικρα αλλα σταθερα βηματα οδηγηθηκαμε στα νυχια του Δ.Ν.Τ. που εστω και με το προσωνυμιο μηχανισμος στηριξης οι οροι δανεισμου ειναι ιδιοι με οποιαδηποτε χωρα που καταφευγει σε αυτο..Πως λοιπον θα αλλαξει το δυσμενες κλιμα?
Η απαντηση ειναι απλη..ΑΝΑΠΤΥΞΗ..Επενδυσεις ειτε εγχωριες ειτε εισαγομενες που θα αυξησουν το Α.Ε.Π. και θα μειωσουν την ανεργια..Τα ιδιωτικα κεφαλαια ομως θα πρεπει να εχουν αρωγους το κρατος και το χρηματοπιστωτικο συστημα..Αλλιως ειναι καταδικασμενη αυτη η προσπαθεια..
Η διοχετευση ζεστου χρηματος θα εδινε ανασα στην αγορα..Αυτο γινεται με 2 τροπους..Ειτε με εγκριση δανειων ειτε με αναχρηματοδοτηση των δανειων που υπαρχουν με πιο ευνοικους ορους και επιτοκια..Αλιως παρατεινεται ενας υφεσιακος φαυλος κυκλος που εντεινει το στεγνωμα της αγορας..
Χρησιμοποιηση του εξωτερικου μας χρεους ως απειλη για τους εταιρους αλλα με ταυτοχρονη υιοθετηση δεσμης μετρων που να ανταποκρινονται στην ελληνικη πραγματικοτητα,ηπια και μακροχρονια..Αυτο που γινεται σημερα ειναι εξοντωτικο και δυσβασταχτο και φερνει τους πολιτες κατω απο τα ορια της φτωχειας και για το μονο που αισθανομαστε βεβαιοι ειναι η αβεβαιοτητα που μας περικλειει..
Αυτες ειναι λιγες προτασεις που θα αλλαζαν σιγουρα το κλιμα σιγα σιγα..Αλλα με μια βασικη προυποθεση..Διαφανεια και αλλαγη νοοτροπιας απο ολους μας και τιμωρια αυτων που οδηγησαν τη χωρα μας ως εδω με πραξεις ή παραλλειψεις..Ξεκινωντας απο τη μεταπολιτευση του 1975...μεχρι σημερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: