Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

αυτό το ξέρατε;;;


1) ένα λίτρο σάλιο παράγεται κάθε μέρα από τους τρεις σιαλογόνους αδένες που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα (για να γίνεται σωστά το ελληνικό "γλύψιμο" για μια θεση στο δημόσιο).

2) 2.5 λίτρα νερό χάνονται καθημερινά από το ανθρώπινο σώμα με τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τα ουρά κ.α.

3) 9.365 είναι κατά μέσο ορό οι φορές που ο άνθρωπος ανοιγοκλείνει τα ματιά του μέσα σε μια μέρα.

4) 210.000 είναι ο αριθμός των σπερμάτων που παράγονται από έναν άντρα ανά λεπτό. σε μια μονό μέρα η παραγωγή σπερματοζωαρίων 23 αντρών είναι αρκετή για να γεννηθεί όλος ο σημερινός πληθυσμός της γης.

5) Το καθαρό χρυσαφί είναι τόσο μαλακό που μπορείς να το πλάσεις με τα χεριά.

6) Οι ακρίδες ακούν μέσα από τρύπες των πίσω ποδιών τους.

7) Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που τερμάτισε σε μαραθώνιο ήταν μια γιαγιά 87 ετών!!!

8) Αν και ο πληθυσμός της Κίνας ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από 200.

9) Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου η/υ(6mg)

10) Ένα γουρούνι μπορεί να έχει οργασμός για 30 ολόκληρα λεπτά!!

11) Ο γυναικείος εγκέφαλος ζυγίζει 150- 200 γραμμάρια λιγότερο από τον αντρικό (οι ξανθιές πόσα γραμμάρια εγκέφαλο έχουν;;).

12) Σε έξι μήνες μια τουαλέτα με διαρροή σπαταλά 150.000 λίτρα νερό.

13) Το 1991, ένα αεροπλάνο md80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναερίας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας.

14) Το σωτήριο έτος 1800μ.Χ . στην Αγγλία οποιοσδήποτε δοκίμαζε να αυτοκτονήσει και δεν τα κατάφερνε καταδικαζόταν σε θάνατο! (Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.)

15) Το 60% τον μαγιό που πουλιούνται στην Αμερική, ποτέ δεν βρέχονται (και τι τα κάνουν δηλαδή;;;; )

16) Το μεγαλύτερο θηλαστικό στο κόσμο, η μπλε φάλαινα, μόλις γεννηθεί, ζυγίζει 50 τόνους! (Μαμάαααα!)

17) Tο μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια. (Κάτι θα ξέρουν.)

18) Τα γουρούνια δε μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.(Και γιατί να μπορούν; Για να δουν τι θα φορέσουν ή γιατί φοβούνται μήπως τα χέσει κανένα πουλί από ψηλά;)

19) Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους. (Χρόνο και όρεξη να έχεις να παίξεις!)

20) O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο. (είναι τυχαίο ότι τα αρώματα τα ανακάλυψαν οι Γάλλοι;;; )

21) Μια καρέκλα σε ένα γραφείο μετακινείτε περίπου 8 μίλια τον χρόνο. (Στα πόσα μίλια αλλάζει λάστιχα;)(στην Ελλάδα κάνει 8 μίλια μέχρι τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου αν είναι στο δημόσιο, μιας και ποτέ δεν πατάνε στη δουλειά τους!!!!)

22) Στο Devon, Connecticut, είναι παράνομο να περπατάς ανάποδα μετά το ηλιοβασίλεμα. (Ενώ πριν το ηλιοβασίλεμα είναι τόσο νόμιμο όσο και απόλυτα φυσιολογικό!)

23) Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας . (Πάντα ήθελα να δουλέψω σε ταχυδρομείο.)(το γλύψιμο κάνει καλό στην υγεία!!!!!)

24) Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.

25) Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό. (Μην το δοκιμάσετε, σας παρακαλώ.)

26) Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος! (Ερωτευτείτε για να μην παχύνετε.)

27) Μερικά λιοντάρια ζευγαρώνουν 50 φορές την ημέρα. (αυτές είναι αντοχές!!!!!)

28) Υπάρχει ένα είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπνέει απ' το πρωκτό. (Αέρας του κώλου!)

29) Η καρδιά της γαρίδας είναι στο κεφάλι της! (Τίποτα δεν είναι πια στη θέση του!)

30) Το προφυλακτικό από λατέξ μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 800% και να διατηρήσει στο εσωτερικό του τουλάχιστον 9 γαλόνια αέρα. (υπάρχει ποτέ πιθανότητα να το χρεισιμοποιήσουμε ως αερόστατο;;;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: