Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πλοκάμια του UCK στη «σφαγή» του Βύρωνα;

Ή ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ UCC
(ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ C ΣΗΜΕΙΝΕΙ : CAMURIA-ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ)
Πλοκάμια του UCK στη «σφαγή» του Βύρωνα;


ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΛ.ΑΣ.


«Μίλησε» η γιάφκα των δραστών

Σύμφωνα με έκθεση της CIA, η NLA ελέγχει το εμπόριο παράνομων όπλων στα Βαλκάνια με έδρα το χωριό Veleshta στην Αλβανία

το ενδεχόμενο το οπλοστάσιο που είχαν στην κατοικία τους οι δράστες της συμπλοκής του Βύρωνα να οδηγεί σε εξτρεμιστικές ομάδες όπως ο UCK και παρα.........κλάδια του! Ομάδες για τις οποίες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει με έκθεσή τους ότι ετοιμάζουν αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.
Στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι Αλβανοί κακοποιοί βρέθηκαν μεταξύ άλλων δεκάδες όπλα, πιστόλια, τέσσερα Καλάσνικοφ, 25 χειροβομβίδες, εκατοντάδες φυσίγγια και δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι..

θα μπορούσε να χρησιμεύσει ο τόσο μεγάλος όγκος των όπλων σε μια συμμορία ληστών; Τα όπλα, τα πιστόλια και τα αυτόματα θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμεύσουν στους ληστές, ενδεχομένως και οι χειροβομβίδες, για τη διαφυγή τους. Το ΤΝΤ όμως; Εάν σε ολόκληρη την «αλυσίδα» προσθέσουμε και την απίστευτη σκληρότητα των δραστών, κάτι δεν «κολλάει».
Τώρα οι αστυνομικές αρχές, όπως και οι εισαγγελικές, προσπαθούν με συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν την προέλευση των όπλων, αλλά και τις διασυνδέσεις των δύο Αλβανών συλληφθέντων. Οι πληροφορίες καταφτάνουν στο μέγαρο της ΓΑΔΑ, στην Αλεξάνδρας, σαν βροχή και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τις διασταυρώσουν. Ας σταθούμε όμως σε μία από αυτές, που θέλει τα μέλη της συμμορίας να καθοδηγούνται από Αλβανούς εξτρεμιστές, μέλη του UCK.
Το ενδεχόμενο άμεσης σύνδεσης του UCK είναι ακόμα πολύ μακρινό, όμως αυτό που εξετάζουν με κάθε σοβαρότητα οι αστυνομικοί είναι το σενάριο της διασύνδεσής τους με αλβανικές τρομοκρατικές ομάδες-παρακλάδια του UCK με διεθνή δράση. Και εδώ δεν μιλάμε για «μικρά ψάρια» όπως οι οργανώσεις της Ελλάδας, αλλά για ένα ολόκληρο δίκτυο, το οποίο έχει απασχολήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Εάν αποδειχτεί ότι οι Αλβανοί συλληφθέντες συνδέονται με τέτοιες ομάδες ή καθοδηγούνται από συμπατριώτες τους που συμμετέχουν σε αυτές, τότε οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου. Προς το παρόν πάντως οι συλληφθέντες δεν έχουν «σπάσει» και εμφανίζονται ως «σκληρά καρύδια» χωρίς να «δίνουν» τις διασυνδέσεις τους, αλλά οι αστυνομικοί εμφανίζονται βέβαιοι ότι σύντομα θα αρχίσουν να μιλάνε, οδηγώντας τους πιθανότατα εκεί όπου υποπτεύονται.

Οι οργανώσεις
Ποιες είναι όμως οι οργανώσεις που φαίνεται να συνδέονται με τους Αλβανούς συλληφθέντες; Οι έρευνες στρέφονται προς την αλβανική NLA (National Liberation Army). Πρόκειται για μέλη του UCK που αποσχίστηκαν από αυτόν, φτιάχνοντας μια ακόμα σκληρότερη τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με έκθεση της CIA, η NLA, η οποία ελέγχει το εμπόριο παράνομων όπλων στα Βαλκάνια με έδρα το χωριό Veleshta στην Αλβανία, έχει στρατολογήσει σκληροπυρηνικούς Κοσοβάρους που ελέγχουν το Τέτοβο, το Αρατσίνοβο και τη μαφία των Σκοπίων.
Η ίδια έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προβλέπει ότι η οργάνωση αυτή, μαζί με ένα ακόμα δίκτυο μικρότερων οργανώσεων, ετοιμάζει την επιχείρηση «Καυτή άνοιξη των Βαλκανίων». Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τη CIA, για οργανωμένο σχέδιο Αλβανών εξτρεμιστών και οραματιστών της «Μεγάλης Αλβανίας» για αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα, με στόχο την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με απώτερη βλέψη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τους φόβους και τους συνειρμούς με τη χρονική περίοδο δραστηριοποίησης των «σκληρών» Αλβανών και την ανεύρεση του οπλοστασίου επιτείνει το γεγονός πως η αμερικανική έκθεση αναφέρει ότι η συντονισμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, στα Σκόπια, στο Μαυροβούνιο και στη Βουλγαρία αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το έτος.
Στο παρασκήνιο υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών πολλών χωρών να συλλάβουν τους καθοδηγητές τόσο του NLA όσο και των περιφερειακών ομάδων του, οι οποίοι βάσει των πληροφοριών οδηγούν προς το αιματοκύλισμα με στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και την ισχυροποίησή τους με πολιτική δράση ύστερα από τις αιματηρές συγκρούσεις.
Οι έρευνες στρέφονται προς μία ακόμα οργάνωση, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις και συνεργασία με τον NLA. Πρόκειται για την ΑΝΑ ή AKSH (Albanian National Army). Και αυτή είναι «χτισμένη» από πρώην σκληροπυρηνικά μέλη του UCK τα οποία έχουν αναπτύξει έντονη παραστρατιωτική δραστηριότητα. Ο τρόπος δράσης τους είναι γνωστός από το δυτικό Κοσσυφοπέδιο, στο οποίο η οργάνωση κατάφερε να στήσει σημεία ελέγχου ύστερα από μια σειρά ένοπλων αιματηρών περιστατικών.
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση των συλληφθέντων με Αλβανούς εξτρεμιστές. Πολλοί είναι αυτοί στο παρασκήνιο που συνδέουν τις συλλήψεις με την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας όπλων από την KFOR το 2006 στο Μαυροβούνιο και τις συλλήψεις πέντε Αλβανών, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε, συνδέονταν με αυτές τις ομάδες. 

πηγή : http://www.press-time.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: