Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ernesto reloaded..

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι με διαφορά η Νο 1 επιλογή του Ολυμπιακού στην περίπτωση που πάρει νέο προπονητή για την επόμενη σεζόν. Και δεν μιλάμε πια πως όλα αυτά βρίσκονται σε φιλολογικό επίπεδο. Αντίθετα, εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχουν επαφές ανάμεσα σε ανθρώπους του Ολυμπιακού, υψηλόβαθμα στελέχη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και την πλευρά του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία και μάλιστα υπάρχει διάθεση για άμεση συμφωνία. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ύστερα από το αποτυχημένο του πέρασμα από τη Βιγιαρεάλ δεν έχει αντίρρηση να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και να έχει τη δεύτερη ευκαιρία με την ομάδα που κατέκτησε τους πρώτους του τίτλους και στην οποία λατρεύτηκε από τον κόσμο αλλά και από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Το «μυρμήγκι» είναι έτοιμο να πει το «ναι», εφόσον έχει στα χέρια του την επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Οι συζητήσεις βέβαια που γίνονται είναι σε αυτήν τη βάση, όμως από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να παραδεχτούν το παραμικρό επισήμως αναφορικά με τον Βαλβέρδε. Και είναι απολύτως λογικό, καθώς αυτήν τη στιγμή στον πάγκο της ομάδας είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και με αυτόν θα πάνε μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τον «Μπόσκο» μάλιστα να έχει στα χέρια του μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει τον Βαλβέρδε από φαβορί αουτσάιντερ.

Πείθεται ο Κόκκαλης

Το όνομα του Βαλβέρδε βρίσκεται στο «ερυθρόλευκο» προσκήνιο από την πρώτη στιγμή της απόλυσης Ζίκο. Τότε, όμως, ξέχωρα από κάποια μέλη της διοίκησης που δεν έβλεπαν θετικά την επιστροφή του Ισπανού, ούτε ο Κόκκαλης ήταν ιδιαίτερα «ζεστός». Τώρα τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει.

Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ σε συζητήσεις που έχει με τους άμεσους συνεργάτες του είναι πιο θετικός από ποτέ για την επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζοντας άλλωστε πως είναι ένας καλός προπονητής, που μπορεί να πάρει επάνω του το ποδοσφαιρικό τμήμα και να μη χρειάζεται ο ίδιος να βρίσκεται κάθε λίγο και λιγάκι στου Ρέντη για να «τρέχει» την ομάδα.

Συν τοις άλλοις ο Βαλβέρδε έχει το συν πως έρχεται σε μια ομάδα που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ είναι ο άνθρωπος που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τα δεδομένα και την ψυχολογία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, σε μια αποτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ανθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στον Ολυμπιακό τονίζουν πως θα πρέπει να θεωρούμε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο Ολυμπιακός τη συμφωνία του με τον Βαλβέρδε την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ενδεχόμενο βέβαια όπου το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά χαθεί.


ΠΗΓΗ:sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: