Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΥ Ή ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ?


Παρακολούθησα το σαββατοκύριακο στον μοναδικό  κινηματογράφο της πόλης της Λαμίας "Γαλαξία" την ταινία 'ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ" . Πήγα κανονικά να βγάλω ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 7,5 ΕΥΡΩ (μονοπωλιο βλέπεται!)  και πήρα την αποδειξη. Μετά πήγα στο κυλικείο ή "φαρμακειο" λόγω τιμών να πάρω 2 ποπ κορν και 3 νεράκια. Πλήρωσα κανονικά 6 ευρώ (ούτε βενζίνη να έδινε) . Απόδειξη όμως δεν έλαβα. Το θέμα είναι οτι το ταμείο της μηχανής το είχαν ήδη ανοικτό (μπονταρουν στην πολυκοσμία και ποιος θα ζητήσει απόδειξη) και έδωσα 10 ευρω και μου επέστρεψε τα ρέστα. Μπαίνοντας στην αίθουσα συνιδητοποίησα οτι απόδειξη δεν πήρα διότι δεν την έκοψε καν! Αν και  νευρίασα με το όλο σκηνικό δεν πήγα να την ζητήσω (λάθος μου αν και το θέμα δεν είναι να τη ζητήσω εγώ αλλα υποχρεούται να την εκδώσει!).
Ερώτω λοιπόν: Το κυλικειο του κινηματογραφου Γαλαξία στην Λαμία έχει άλλο φορολογικό καθεστώς? Δεν κόβει αποδείξεις λόγω ΝΟΜΟΥ ή ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ? Επίσης η ταμειακή μηχανή δεν είναι σε ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ όπως θα έπρεπε. Από την άλλη όμως οταν πάμε να δούμε μια ταινια προβάλλει τον νομο περι πνευματικών δικαιώματων!! Τελικά τους νόμους σε αυτή την χώρα τους υιοθετούμε αναλογα με το συμφέρον μας. Επίσης οι αποδείξεις απο τον κινηματογραφο μπάινουν στην φορολογική δήλωση? Αν ναι να σα ςπω οτι κατα την είσοδο στην αίθουσα ο ελεγκτης την σκίζει στα δυο .
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

6 σχόλια:

deadclock είπε...

Το "Κυλικείο των Φοροφυγάδων" παίζει και προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια!

Unknown είπε...

έργο για πολλούς στη ελλάδα!

deadclock είπε...

Πρωταγωνιστές μια φορά δεν είμαστε εμείς, τον ρόλο του κομπάρσου μάς δίνουν μια ζωή!Και τους πληρώνουμε και από πάνω..

sta8o είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sta8o είπε...

φίλε μου για την απόδειξη εχεις δίκιο αλλά για τα υπόλοιπα οχι..... στο λέω αυτό γιατί τυχαίνει να δουλέυω σε κινηματογράφο.. το εισιτήριο πλέον είναι 8 ευρώ στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ετσι εσυ θεωρείς πως είναι ακριβό και νομίζεις πως οι κινηματογράφοι βγαζουν τρελά λεφτά όμως δεν είναι έτσι.. άμα έχεις ακούσει υπάρχουν γραφεία διανομής ταινιών π.χ(odeon,village κ.α)απο τα 8 ευρώ που είναι το εισιτήριο τα 4 πάνε στο γραφείο και αλλο 1 ευρώ στον φόρο οπότε το κερδος του κινηματογράφου ειναι 3 ευρώ.. οσο δηλαδή κάνει ενας καφές που τον πίνεις εξω γι' αυτο μην έχεις την εντύπωσει πως οι κινηματογράφοι βγάζουν τρελά λεφτά ..

*Το ίδιο ισχύει και με τα προιόντα του κυλικείου 50/50

sta8o είπε...

*εντύπωση