Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Με άσταρο καιρό, το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας



Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο την Παρασκευή, σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το Σάββατο, αραιές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή και νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τη Δευτέρα, είναι τα φαινόμενα που συνθέτουν τον καιρό του τετραημέρου . Αναλυτικά:

Παρασκευή 12-02-2010
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές,
καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σάββατο 13-02-2010
Αρχικά θα διατηρηθούν οι συνθήκες της Παρασκευής αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Κυριακή 14-02-2010
Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα 15-02-2010
Στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: στα δυτικά μία βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ οι οποίοι αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: