Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας


Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται σε όλη τη χώρα, ενώ κατά τόπους στα βόρεια επικρατεί παγετός. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στη στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και στην λεωφόρο Τατοΐου από τα πρώην βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι.

Χιονίζει ελαφρά στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου και στα υπόλοιπα βόρεια προάστια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου και της δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν δημιουργήσει συνθήκες αυξημένης ολισθηρότητας στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Δ. Μακεδονίας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα, που κινούνται στο τμήμα της εθνικής οδού Γρεβενών-Βασιλίτσας από το 35ο ως το 45ο χιλιόμετρο, αλλά και σε άλλα σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου του νομού Γρεβενών.

Απαραίτητες οι αλυσίδες και για τα οχήματα που κινούνται από το 18ο ως το 28ο χιλιόμετρο της οδού Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου. Στην Κοζάνη-Πτολεμαΐδα, οι οδηγοί που επιθυμούν να κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της Εορδαίας, θα πρέπει να προνοήσουν για αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας.

Χωρίς προβλήματα και χωρίς να απαιτούνται αλυσίδες διεξάγεται προς το παρόν η κίνηση σε σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, αν και οι οδηγοί συνιστάται να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και να οδηγούν με αυξημένη προσοχή, λόγω του παγετού.

Στο νομό Φθιώτιδας, δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τις χιονοπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινήθηκαν έγκαιρα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία μέσα στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: