Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΔΕ  ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ  ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Διδάσκω σε δημόσιο ΙΕΚ σε παραϊατρικά επαγγέλματα στην Αθήνα και έχω να σας πω το εξής που με έκανε να προβληματιστώ:
Στις  αρχές της εβδομάδας  τσακώθηκαν Ελληνίδες  μαθήτριες και  Αλβανίδες στο  χώρου του σχολείου. Ζήτησα να μάθω το λόγο και έμαθα ότι  οι Αλβανίδες «μοίραζαν» τις θέσεις στα  δημόσιο νοσοκομεία.
  Π.χ. έλεγε κάποια:
- Εγώ θα διοριστώ  εκεί, η άλλη εκεί, η άλλη εκεί.
  Όταν, στο αστείο τους είπαν κάποιες Ελληνίδες σπουδάστριες:
- Αφήστε κάτι και  για μας, οι  Αλβανίδες με υπεροπτικό  ύφος απάντησαν:
- Εσείς διοριζόσασταν  τόσα χρόνια, τώρα  είναι η σειρά  μας! 
Κάποιες Βορειοηπειρώτισσες κοπέλες πήραν  το μέρος των Ελληνίδων.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες αντάλλαξαν κι άλλα λόγια, υψώθηκαν οι τόνοι  και χρειάστηκε η  παρέμβασή μας.
     Έκανα παρατήρηση στην ομάδα με τις Αλβανίδες σπουδάστριες και τις ρώτησα για ποιο λόγο είναι τόσο υπεροπτικές και τόσο σίγουρες για το διορισμό τους και για ποιο λόγο έχουν σίγουρο ότι δεν θα ξαναδιοριστεί καμιά Ελληνίδα στα δημόσια νοσοκομεία. Μου απάντησαν ότι τους το διαβεβαίωσε κάποιος συμπατριώτης τους και ότι αυτό θα γίνει μόλις τακτοποιηθεί το ζήτημα της ιθαγένειας!!!! Μάλιστα τις διαβεβαίωσε ότι αυτές θα διορίζονται κατά προτεραιότητα επειδή είναι μετανάστριες, τους είπε ότι έχουν ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρουν κι αυτό, όπως και τόσα άλλα.!!!!
Είπα  στις Αλβανίδες μαθήτριες  ότι δεν θα ανεχθώ ξανά τέτοιες προκλήσεις μέσα στην τάξη μου και τελείωσε το θέμα εκεί.
     Έχω θυμό μέσα μου γιατί σκέφτομαι ότι δε φτάνει που απαιτούν ελληνική ιθαγένεια που σε κανένα άλλο σημείο του κόσμου ολόκληρου, δεν μοιράζουν ιθαγένειες σε λαθρομετανάστες, θέλουν να διορίζονται και στο Δημόσιο εις βάρος των ντόπιων, μάλιστα «κάποιοι» Αλβανοί το έχουν σίγουρο. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν κάποιος μπαίνει παράνομα σε μία χώρα, θεωρείται λαθρομετανάστης. Νόμιμος μετανάστης είναι μόνο αυτός που μπαίνει σε μια άλλη χώρα υποβάλλοντας αίτηση για άδεια εισόδου προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα, αστυνομικά και ιατρικά, και όταν αυτή εγκριθεί, τότε μπαίνει, όπως πήγαιναν Έλληνες στα πέρατα του κόσμου, νόμιμα.
     Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες, στα πλαίσια της προπαγάνδας υπέρ του λαθρονομοσχεδίου, κάποιες ιστοσελίδες και κανάλια προβάλλουν Αλβανούς ή Νιγηριανούς, απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων που τα πτυχία τους χρησιμεύουν μόνο ως κάδρα, όπως λένε, τους λέω ότι αυτό είναι επιχείρημα μόνο για αφελείς. Έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία με υποτροφία του ΙΚΥ. Επίσης, ξέρω πολύ κόσμο που έχει κάνει πτυχιακές σπουδές αλλά και μεταπτυχιακές στην Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένες οι ξένες κυβερνήσεις να διορίζουν αυτούς τους αποφοίτους στο δημόσιο. Κάθε άλλο. Ξέρουμε καλά ότι όλοι όσοι πάμε έξω για σπουδές, η προοπτική μας είναι να επιστρέψουμε για να αξιοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Ακόμα και όσοι έχουν πάρει ξένες ιθαγένειες, πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ποτέ μαζικά και ποτέ σε λαθρομετανάστες, ακόμα κι αυτοί δεν διορίζονται στο δημόσιο, μόνο σε κάποιες επιχειρήσεις που μπορεί να τελούν υπό την αιγίδα του δημοσίου. Τις θέσεις αυτές τις κρατάνε για τους δικούς τους πολίτες και καλά κάνουν. Ακόμα και στις χώρες της Ε.Ε. υπάρχει αυτή η δέσμευση από τις περισσότερες χώρες και όπου επιτρέπεται έχουν θεσπιστεί τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που είναι σχεδόν απαγορευτικό να γίνεις δημόσιος υπάλληλος από μια χώρα της Ε.Ε. σε άλλη.
     Αυτοί οι άνθρωποι τι ζητάνε πια από εμάς; Για σκεφτείτε, αν καταφέρουν να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο – δολοφόνος για το γηγενή πληθυσμό, πόσο περισσότερο απαιτητικοί και επιθετικοί μπορεί να γίνουν.


Κ. Π.
Καθηγήτρια  σε ΙΕΚ Αθηνών.

πηγή:  http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_7259.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: