Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Δεκάδες SOS για βοήθεια



Βροχή από τηλεφωνήματα απεγνωσμένων τζογαδόρων που ζητούν «χέρι βοηθείας» ώστε να απαλλαγούν από το αρρωστημένο πάθος τους δέχεται από το Σάββατο το τηλεφωνικό κέντρο του «Insight», του μοναδικού στην Ελλάδα «κέντρου ψυχολογικής και ιατρικής υποστήριξης για άτομα εξαρτημένα από τον τζόγο και το αλκοόλ».
Το «Insight», στη Λάρισα, είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα «κέντρο ψυχολογικής και ιατρικής υποστήριξης για άτομα εξαρτημένα απο τον τζόγο και το αλκοόλ».
Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο(έμπειρο νευρολόγο-ψυχίατρο , ιδιοκτήτη του «Insight» και σύζυγο της ηθοποιού Ηρώς Μουκίου) , ένας μεγάλος αριθμός τηλεφωνημάτων έγινε όχι από εθισμένους παίκτες, αλλά από μέλη των οικογενειών τους. Ο ίδιος μάς λέει: «Για εμάς η οικογένεια είναι πολύ σημαντική. Τα προγράμματα του Οκτώβρη ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και ήδη όσοι τα παρακολούθησαν βρίσκονται στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους. Πλέον, έχουν καταλάβει τα λάθη τους και νιώθουν έτοιμοι να διεκδικήσουν όσα έχασαν. Σήμερα ξεκινάει καινούργια ομάδα δεκαέξι ατόμων, ενώ είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές που υπάρχει όξυνση του προβλήματος. Δύο από τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε ήταν από παίκτες που αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν χρήματα ακόμα και για να παρακολουθήσουν τα προγράμματα. Χρειάζονταν άμεσα βοήθεια και φυσικά αυτό δεν μας άφησε ασυγκίνητους, οπότε αποφασίσαμε να τους δεχτούμε δωρεάν».

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Insight» μπορεί να φιλοξενήσει έως είκοσι άτομα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι θέλουν να ενταχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης θα πρέπει να σπεύσουν, καθώς οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: