Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες ο ιδιοκτήτης του μοιραίου ξενοδοχείου στο Πανόραμα


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια, άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου έχασαν τη ζωή τους -από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- δύο νεαροί.
Μετά την άσκηση των διώξεων, ο 34χρονος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος.
Η πρώτη κατηγορία αφορά το θάνατο των δύο νεαρών, ηλικιών 27 και 28 ετών, που βρέθηκαν σε διάστημα 24ωρων ωρών νεκροί σε ξεχωριστά δωμάτια του ξενοδοχείου.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου-ενοίκου του ίδιου ξενοδοχείου, που αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις της.
Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελία, κρίθηκε «ημιτελής» και για αυτό αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Α.Τ. Πανοράματος, που ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση, ώστε να επισυναφθούν τόσο οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, όσο και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που είναι σε εξέλιξη.
Μετά τη συμπλήρωση της δικογραφίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφασίσει είτε για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δικάσιμο, είτε για την παραγγελία τακτικής ανάκρισης.
Σε ό,τι αφορά την προανάκριση, ο 34χρονος εξέφρασε τη λύπη του για τους δύο τραγικούς θανάτους, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τα συμβάντα.
Φέρεται δε να ισχυρίστηκε ότι οι τεχνικοί, που εγκατέστησαν πριν από τέσσερα χρόνια στο ξενοδοχείο τον καυστήρα φυσικού αερίου, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ετήσια συντήρηση.
Συμπλήρωσε ότι απασχολεί στο ξενοδοχείο του δύο ειδικούς, που μεριμνούν για τεχνικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τον εξοπλισμό της επιχείρησής του.
Τα επόμενο 24ωρα θα εκδοθεί απόφαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας για την προσωρινή «σφράγιση» του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: