Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Και ναι…συντετριμμένη η πολιτική και φυσική ηγεσία, η κυβέρνηση, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής και τον τραυματισμό 6 Αστυνομικών!

Περίπου στις 21.30' το βράδυ της 27-10-2009 τέσσερις άγνωστοι με δύο μηχανές και δύο όπλα (πιθανών τύπου kalaznikof ) πυροβόλησαν πάνω από 55 φορές κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες έριξαν και μία χειροβομβίδα. Οι 5 εκ των 6 Αστυνομικών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ''ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ'' ενώ ο έκτος στο ''401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ''. Πρόκειται για μια γυναίκα Δόκιμο Ειδικό Φρουρό, η κατάσταση της οποίας κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, έναν Δόκιμο Ειδικό Φρουρό, έναν Δόκιμο Αστυφύλακα, έναν Αστυφύλακα και δύο Ειδικούς Φρουρούς. Τα ονόματα των 6 Αστυνομικών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά όμως παρόλο που η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή φαίνεται πως έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Και οι 6 Αστυνομικοί είναι νεαρής ηλικίας. Επίσης σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι ένας πολίτης.
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι στις 9.30 μ.μ αλλάζει η βάρδια στα Α.Τ. όλη της Ελλάδας. Λες και πρόκειται για σούπερ μάρκετ! Στην αλλαγή βάρδιας ήθελαν να χτυπήσουν και οι τρομοκράτες για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Με 55 σφαίρες δεν πας να στείλεις μήνυμα αλλά πας να καθαρίσεις. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις σκιαγραφούν μέλοι του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ η' της ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Η τελευταία, η οποία θεωρείται και ποιο σκληρή είχε γράψει στο παρελθόν σε προκήρυξη της για ''φέρετρα Αστυνομικών''. Ένα απόσπασμα της προκήρυξης μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Οι Αρχές πιστεύουν ότι η επίθεση έγινε επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν που επικηρύχθηκαν οι ληστές με τα μαύρα. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι ένας Αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον των δραστών, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το στόχο του. Και πως να επιτευχθεί αυτό όταν δέχεσαι καταιγισμό πυρών και προσπαθείς να καλυφθείς για να σώσεις τη ζωή σου. Εκτός πάλι εάν είσαι ο ROBOCOP!
Και μέσα στο γενικό χαμό, με σφαίρες, ημιαυτόματα όπλα, χειροβομβίδες, χειρουργεία σε εξέλιξη και ζεστό αίμα το οποίο ακόμα δεν έχει στεγνώσει, ένας άτυπος πόλεμος ξέσπασε χθες το βράδυ στα ιστολόγια για το εάν ορθώς έπραξε ο κος Λάκης Λαζόπουλος και δεν διέκοψε τη ζωντανή εκπομπή του για περάσει σε έκτακτη είδηση η' έστω να αναφερθεί στο τραγικό αυτό περιστατικό. Περισσότερο εξόργισε κάποιους τόσο ότι μόλις πληροφορήθηκε μέσω του ακουστικού του για την επίθεση τη δικαιολόγησε με την φράση ''η βία γεννά βία'' όσο και ότι τη στιγμή που οι Αστυνομικοί χαροπάλευαν είχε στήσει κανονικό γλέντι με μπουζούκια. Τι θα γινόταν όμως εάν 6 διαδηλωτές είχαν μεταφερθεί με μώλωπες στο νοσοκομείο? Σίγουρα όχι τέτοιο γλέντι όπως έγινε χθες!
Αλλά βέβαια, οι Αστυνομικοί που τραυματίστηκαν είναι παιδιά κατώτερου θεού. Δεν ανήκουν στη γενιά των 700 euro γιατί απλά παίρνουν 800. Και στη τελική βρε αδερφέ δουλειά τους είναι!! Όταν έμπαιναν στην Αστυνομία ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν. Μπορούμε να πούμε κι άλλες τέτοιες δικαιολογίες και να συνεχίσουμε αδιάφορα να κοιτάμε τη δουλειά μας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τους Αστυνομικούς που χθες το βράδυ τραυματίστηκαν την ώρα του καθήκοντος μάνα τους γέννησε και μάνα θα τους κλάψει κι αυτούς
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξερχόμενος από τον Ερυθρό Σταυρό, όπου επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ήταν μια επίθεση άνανδρη, δολοφονική και 100% τρομοκρατική Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση μου και να πω ότι είναι άνανδρο χτύπημα. Η βία και η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας. Η δε τυφλή βία σε βάρος 20χρονων παιδιών είναι φρικαλέα. Θα στείλω μήνυμα στους φρικαλέους τρομοκράτες και να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Η απάντηση μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mesa se liges grammes mas ta eipes ola....eksairetiko keimeno...