Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Στο ίδιο έργο θεατές...

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν...

Το αντάρτικο πόλης συνεχίζεται, αθώο αίμα ρέει, οι πολιτικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καθένας από την πλευρά του και κατά πως τον συμφέρει την δεδομένη κατάσταση και...;;;

Θα το ξεχάσουμε και αυτό όπως και πολλά άλλα που έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Ακούμε λοιπόν τρομοκρατία από παντού. Μας έμαθαν τα κανάλια να τα λέμε όλα τρομοκρατία.

Ας αναρωτηθούμε όμως τι είναι τρομοκρατία. Δύσκολο... Ούτε ο αντιτρομοκρατικός Νόμος δεν ορίζει την τρομοκρατία.

“...η οργανωμένη άσκηση βίας για πολιτικούς λόγους” λέει ένα λεξικό.

Τώρα, το κατά πόσο τα χτυπήματα αυτά έχουν πολιτικό προσανατολισμό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Κατά την ταπεινή μου άποψη σε συμβάντα σαν το χθεσινό μιλάμε για αναρχισμό περισσότερο, παρά για τρομοκρατία. Τι θέλω να πω;

Η δράση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 1975, με την δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Γουέλς από την τρομοκρατική κατά το κράτος, επαναστατική κατά τους ίδιους τους συμμέτοχους οργάνωση “17 Νοέμβρη”.Η 17Ν λοιπόν, μας είχε συνηθίσει σε χτυπήματα χειρουργικά και με νόημα πράγματι πολιτικό και όχι σε βία του τύπου “όποιον πάρει ο χάρος”… Η χθεσινή αλλά και οι προηγούμενες επιθέσεις δεν ήταν παρά ένα τυφλό χτύπημα σε ανθρώπους οι οποίοι έτυχε ή θέλησαν να γίνουν αστυνομικοί. Ποιος νομίζει ότι με αυτήν την τρομοκρατία θα κάνει τον κόσμο καλύτερο; Για να πετύχεις αλλαγές,ουσιαστικές,χρειάζεται και σοβαρή θεωρία και όχι μόνο κτυπήματα,έτσι για να λέμε ότι κάτι κάναμε.

Όσο καλή αστυνομία και να υπάρξει πάντως, το φαινόμενο δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ όπως και αν λέγεται.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική βούληση πολιτική.

Γιατί η Αστυνομία είναι ουσιαστικά χωρίς Αρχηγό από την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί ο αστυνομικός σήμερα απαξιώνεται σαν άνθρωπος και επαγγελματίας όχι μόνο από τους τρομοκράτες και τους αναρχικούς, όχι μόνο από την κοινωνία που αστυνομεύει και που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του, αλλά και από το κράτος που υπηρετεί.

Γιατί πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ από την τσέπη του για να προμηθευτεί έγκαιρα τις χειμερινές στολές και άλλα τόσα για τις θερινές.

Γιατί πρέπει να καταβάλει από την τσέπη του για αγορά ιδιωτικού όπλου (για να μην κυκλοφορεί στο δρόμο με 32άρι και τον κοροϊδεύει ο κόσμος) έως και 1000 ευρώ και για αγορά αλεξίσφαιρου γιλέκου (για να μη τον σκοτώσουν οι αδέσποτες σφαίρες) καμιά 800αριά ευρώ.
Γιατί υποχρεώνεται να να δουλέψει έως και 12 φορές βράδυ τον μήνα με αμοιβή μόνο των 8.

Γιατί υποχρεώνεται να πάει για δουλειά το Σαββατοκύριακο με ανταμοιβή 45 ευρώ ενώ ας πούμε οι οδηγοί του Ο.Α.Σ.Α. αμείβονται για την Σαββατιάτικη εργασία 100 ευρώ.

Γιατί όταν χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, βλέπει να μειώνεται αυτόματα ο μισθός του κατά το 1/3.

Γιατί τα βήματα εμπρός που κάνει η Αστυνομία μας είναι να καταργήσει τον μπερέ και το πουλόβερ και να κάνει τα πειθαρχικά της παραπτώματα αυτόφωρα λες και αυτά είναι τα προβλήματά της.

Από την ανισότητα που βιώνει η κοινωνία και ορθώς αντιδρά σε αυτή δεν μένει έξω ούτε από το Σώμα ούτε το σπίτι του αστυνομικού. Αυτό ας καταλάβουν τα παιδιά που εναντιώνονται στο κράτος με τέτοιους τρόπους σαν τον χθεσινό...

Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει την Ελλάδα παράδεισο. Απλά παλεύει να μην γίνει κόλαση.

Είναι γεγονός ότι χθες ο Θεός ήταν εκεί και δεν είχαμε νεκρούς και από τις δύο πλευρές μετά την ρίψη 100 σφαιρών. Ας ελπίσουμε να είναι εκεί πάντα...

2 σχόλια:

el greco είπε...

polu kalo mourtzman....egrapses!!!!

deadclock είπε...

Ωραίο άρθρο!Μήπως λες και λίγα;;Χώστα πιο πολύ, να μάθουν την πραγματικότητα, αυτοί που αρνούνται να δουν και να μάθουν την αλήθεια!