Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε σήμερα (22-10-2009) το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του κ. Τσιατούρα, μετά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και την προσαγωγή στελεχών του ΣY.ΡIZ.A..

O κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν έκτακτες κρίσεις για την επιλογή του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άλλων αξιωματικών.

Σε μια χώρα που αλλάζουμε από προπονητές ομάδων μέχρι Αρχηγούς στην ΕΛ.ΑΣ. τόσο άκαιρα και σπασμωδικά για άλλους λόγους και με άλλες αφορμές, τίθεται το ερώτημα ποιός τελικά έχει περισσότερη δύναμη. Η πλειοψηφία ή η μειοψηφία που απλά φωνάζει περισσότερο και τελικά για επικοινωνιακούς λόγους οδηγεί και δρομολογεί τις εξελίξεις;

Πόσο δίκιο είχε ο Ισοκράτης...:
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία".

Αλλά ξέχασα. Οταν ο Αρχηγός κρίνεται και καρατομείται επειδή η Αστυνομία τόλμησε να αγγίξει πολιτικούς και δημοσιογράφους, είμαι εκτός θέματος αν μιλάω για δημοκρατία και ισονομία...