Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Σκεπτικισμός στην Αστυνομία για την προκήρυξη


Η οργάνωση «Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Αγία Παρασκευή
Μια πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, οι «Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας», ανέλαβε με προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής με απολογισμό επτά τραυματίες, εκ των οποίων έξι αστυνομικοί και ένας πολίτης.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αντιμετωπίζουν το περιεχόμενο της προκήρυξης με σκεπτικισμό, ενώ, όπως έλεγαν, εξετάζεται η γνησιότητά της. Παράλληλα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για παραπλανητική προκήρυξη προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες για το χτύπημα και να στείλουν οι συντάκτες της το μήνυμα ότι έκανε την εμφάνισή της μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που διαθέτει μέλη «που θέλουν να χυθεί αίμα αστυνομικών».

Η προκήρυξη εντοπίστηκε, ύστερα από τηλεφώνημα στην εφημερίδα, σε γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας στην οδό Ηβης 21 στο Μαρούσι. Ο άγνωστος που είχε τηλεφωνήσει, για να γίνει πειστικός, είχε πει ότι μία από τις τρεις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση κλάπηκε από την οδό Αιθαλίδου, στην περιοχή της Γούβας. Ωστόσο αστυνομικοί έλεγαν ότι θα μπορούσε να έχει μάθει τη συγκεκριμένη διεύθυνση μέσα από τα ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στο κείμενο που είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε υπολογιστή αρχικά αναφέρονται αποσπάσματα από το Καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς αλλά και ομιλίας του γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στην περίοδο του Εμφυλίου. Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής» πραγματοποιήθηκε από «ομάδα προλετάριων αγωνιστών». Και προσθέτουν: «Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα... Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946». Στο τέλος του κειμένου υπάρχει η υπογραφή της οργάνωσης: « Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας».

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΛΑ (Ομάδα Προστασίας Λαϊκών Αγώνων) είχε συγκροτηθεί την περίοδο της Αντίστασης και έδρασε κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Επίσης η ημερομηνία που αναφέρεται στην προκήρυξη θεωρείται η ημέρα ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ χθες έξω από το αστυνομικό τμήμα που δέχθηκε την επίθεση τοποθετήθηκε νέο κουβούκλιο για τον φρουρό με αλεξίσφαιρα τζάμια. Επίσης εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η απάντηση από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προς την Αντιτρομοκρατική για το αν βρέθηκαν αξιοποιήσιμα στοιχεία (κυρίως γενετικό υλικό) στις τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: